HomeTillbehörSka du investera i Made-for-iPhone-hörapparater?

Ska du investera i Made-for-iPhone-hörapparater?

Relaterat: Hur man lägger till tillgänglighetsfunktioner för iPhone iPad Control Center

Vad gör MFi-hörapparater annorlunda?

MFi hörapparater fungerar som trådlösa öronproppar. Medan något hörapparat som är utrustad med Bluetooth kan anslutas till iPhone eller en Android-telefon och kan ha sin egen app kan endast MFi-hörapparater strömma telefonsamtal, musik och podcast från din iPhone. (Användare med icke-MFi Bluetooth-hörapparater kan höra telefonsamtal via ett öra men kan inte strömma annat ljud.) Med ett MFi-hörapparat kan en användare styra volymen, batteristatus, förinställningar och Live Lyssna direkt från iPhone eller genom att använda tillverkarens app. Förinställningar är förprogrammerade ljudinställningar för olika miljöer, till exempel fester, musikljud, hörljud bakifrån och körning. Live Listen är en speciell MFi-funktion som strömmar ljud från din iPhone-mikrofon till dina hörapparater, så att någon i rummet kan tala in i iPhone och prata med hörapparaten.

Hands-On med Widex Evoke Hearing Aid

Dr Aird låt mig testa Widex Evoke och Siemens Signia Wi-Fi hörapparater. Båda setorna kostar mellan 3 000 och 5 000 USD och är diskreta. Andra människor kan inte se att jag bär dem. Dr. Aird skräddarsydde dem för mig att använda programvara på sin dator. Jag slutade med att bosätta sig på Evoke på grund av estetik, anpassade förinställningar och Apple Watch-support.

Strax efter att ha lämnat Dr. Airds kontor med Evoke-hörapparaten, gick jag till en restaurang. Ljudstyrkan hos människor vid intilliggande bord skrek mig. Från iPhone minskade jag volymen, vilket hjälpte till, och jag började lyssna på en podcast. En kontroll i appen gör att jag kan minimera omgivande restaurangljud. Senare, medan jag körde och lyssnade, ändrade jag inställningen så att jag kunde höra mer yttre buller.

Det första telefonsamtal jag fick blev förvrängd. Jag startade om iPhone och använde Evoke-appen för att spela med ljudblandaren. Sedan dess har telefonsamtal varit acceptabla. I allmänhet är ljud- och musikkvaliteten för hörapparaten OK men konkurrerar inte med ljudkvaliteten hos mina AirPods.

Dr Aird berättade för mig att mjukvaruproblem är ganska frekventa, men det har över tiden blivit stabilare. Han sa att iOS-uppdateringar kan orsaka problem med en viss tillverkares hörapparater, men Apple fixar problem snabbt med efterföljande uppgraderingar.

På mitt kontor har jag ett bullrigt fönster luftkonditionering; Evoke-appen låter mig anpassa en förinställning. Som med en ögonundersökning tog appen mig genom A / B-tester och frågade om jag kunde höra bättre med en inställning mot en annan. När jag var klar sparade jag resultatet för kontoranvändning.

MFi-hörapparaterna fungerar med alla parade iOS-enheter. Som ett test stoppade jag en ljudbok på min iPhone och startade en film på min iPad. Automatiskt hämtade mina hörapparater filmen.

Är de värda det?