HomeApps5 appar för döva och hörselskadade

5 appar för döva och hörselskadade

IPhone som de flesta känner till är inte samma enhet när den är i mina händer. Som en döv fungerar min iPhone som ett verktyg för att komma åt en helt ny värld. Några av apparna som hör människorna använder dagligen för rekreations- eller yrkesmässiga ändamål är appar som jag litar på för att kommunicera med andra människor och göra mitt liv bekvämare. I den här artikeln kommer jag att lyfta fram fem av mina favorit iPhone-applikationer som underlättar mitt liv på alla sätt. Dessa appar inkluderar en användbar röst-till-text-app, samt en populär Apple-app, FaceTime.

Jag börjar med nummer fem, UberEats (gratis). Att beställa mat kan tyckas vara en enkel uppgift, men det blir ofta komplicerat för mig. När jag använder tolkar för att ringa en restaurang kopplar de ofta ordningen perfekt, men de kommer ibland att göra misstag. Dessa misstag kostar ofta min beställning, eller en detalj eller två saknas. Med UberEats kan jag se till att min beställning visas utan några komplikationer. Jag kan också kommunicera med föraren med hjälp av ett chattalternativ i appen, snarare än att behöva ringa via en tolk. Det har gjort mitt liv mycket enklare, bara genom att skära bort besväret med att kommunicera med restaurangpersonal.

Här kommer nummer fyra, Ava (gratis); det är en app som översätter talat engelska till läsbar text. Ava har tjänat mig bra i möten med hörande människor. Det jag gillar med Ava är att det inte tar ut dig för minimal användning, men naturligtvis, om du använder det dagligen för professionella ändamål, är det värt investeringen eftersom du sparar kostnaderna för att använda tolkar. Denna inställning varierar från person till person, men för mig gör appen jobbet. Eftersom jag kan gester, läsa läppar och så vidare, är Ava ofta det enda verktyget jag behöver för att samla information under live-möten. Denna app fungerar lika bra för en-mot-en konversationer med mina hörande familjemedlemmar. Till skillnad från andra appar som gör många fel är Ava super imponerande med sin förmåga att vidarebefordra ord. Till exempel arbetar min rumskamrat, som också är döv, vid National Institute of Health och säger Ava kan skickligt förmedla de vetenskapliga termer han använder dagligen som en del av sitt jobb.

Nummer tre på min lista är Convo (gratis), en videosamtal-app som döva använder för att vidarebefordra sina samtal via teckenspråkstolkar. Convo är också dövägt, vilket är ett stort plus eftersom ägarna vet exakt vilka slags hinder vi står inför när vi använder tolkar och relätjänster. Convo har visat sig vara överlägset på många sätt, från tolkningen till appens estetik. Det enda skälet till att jag sätter Convo som nummer tre på min lista är för att jag brukar använda min bärbara dator eller TV för videosamtal, så jag behöver inte min telefon för det. Jag använder Convo en gång i veckan, beroende på hur många samtal jag behöver ringa.

Denna app kan bokstavligen också vara en livräddare. För ungefär ett år sedan var jag i en olycka som totalt gjorde min lastbil. Det enda sättet för mig att kommunicera med myndigheter var att använda Convo. Tolkaren överträffade mina förväntningar och hjälpte mig med säker manövrering genom min första olycka. Det är verkligen bra att ha en så tillförlitlig app när du ringer ett nödsamtal, särskilt i livshotande situationer.

Kommer i en nära nummer två är Make It Big (gratis). Appen är utformad för att förstora din text till maximal storlek så att du med säkerhet kan skriva för att kommunicera utan att behöva justera textstorleken. Jag använder Big dagligen av detta skäl. Ofta stöter jag på människor som lämnade sina läsglasögon hemma, och Big är mycket praktiskt. En annan trevlig sak med Big är att det sparar kvitton på dina texter så att du kan granska dem. Om jag beställde på en restaurang och gillade hur maten smakade, kan jag enkelt göra exakt samma beställning. Denna app är trevlig för varje liten konversation; från en person du sitter bredvid planet, till din potentiella chef i en intervju.

FaceTime (gratis) kommer starkt in i första hand. Om du någonsin har provat videosamtal med andra applikationer vet du att de i allmänhet kan fördröjas på grund av all livedata som de överför till den andra telefonen. Eftersom teckenspråk använder mycket rörelse kräver det en stark anslutning. Många appar klarar det inte. Tvärtom, FaceTime har nästan alltid varit pålitligt att använda för videosamtal. Jag använder det när jag ringer till mina föräldrar eller morföräldrar eftersom det ger mig möjligheten att läsa sina läppar medan vi samtalar. Det är en super användbar app som har förtjänat förtroende hos de flesta döva. Jag skulle säga att jag använder FaceTime var som helst från fem till tjugo gånger om dagen. Jag bor med tre andra döva, inklusive min flickvän, och vi FaceTime med varandra för att kommunicera. Det är något så naturligt med FaceTiming andra döva. Att kunna använda teckenspråk kontra textning är en riktig fördel. Du kan se känslor, ansiktsuttryck och tecken när du chattar. Det här gör hela skillnaden, och för det måste jag tacka Apple. Gruppsamtal är också ett alternativ nu, vilket är bra för döva familjer som nu alla kan gå med i ett samtal. Att kunna prata ansikte mot ansikte kan inte jämföras med att använda tolkar eller textmeddelanden. Ring mig på FaceTime så lär jag dig teckenspråk.