Hur du avaktiverar eller tar bort ditt Facebook-konto på din iPhone

0
76

Rörelsen för att radera eller inaktivera Facebook fortsätter att få ånga när kontroverser växer, till exempel plattformens felaktiga hantering av användardata, dess motvilja mot att ta bort falska annonser och dess rapporterade hantering av användarnas känslor för att öka beroendeframkallandet. Hashtaggen #deletefacebook har trender över hela sociala medier, vilket lett många användare att göra just det. Om du också funderar på att ta bort Facebook förklarar den här artikeln hur du permanent tar bort ditt konto, tillfälligt inaktiverar ditt konto eller justerar bara dina integritetsinställningar för en stramare kontroll över dina data.

Vad finns i den här artikeln:

  • Hur du tar bort ditt Facebook-konto på din iPhone
  • Så här avaktiverar du ditt Facebook-konto på din iPhone
  • Så här ändrar du dina integritetsinställningar på Facebook

Hur du tar bort ditt Facebook-konto på din iPhone

Innan du tar bort ditt Facebook-konto permanent kanske du vill ladda ner en kopia av dina Facebook-data för din referens (för mer information, besök Facebooks hjälp sida). Tänk också på att det kan ta upp till 90 dagar för Facebook att ta bort allt du har lagt ut, under vilken tid det inte är tillgängligt för andra Facebook-användare. Om du ändrar dig om att ta bort Facebook och det har gått mindre än 30 dagar sedan du aktiverade processen kan du avbryta borttagningen. Efter 30 dagar är det slutgiltigt.

  1. Starta Facebook-app på din iPhone och tryck på tre-linje ikon i det nedre högra hörnet
  2. Dra ner till botten och tryck på Inställningar och integritet

  3. Knacka på inställningar
  4. Dra ner igen och knacka på Kontoägande och kontroll

  5. Kran Deaktivering och radering
  6. Välja Radera konto och klicka Fortsätt till raderingen av kontot

Så här avaktiverar du ditt Facebook-konto på din iPhone

Om raderingsalternativet är för slutgiltigt för dig kan du välja att tillfälligt avaktivera ditt konto. Du kan aktivera det senare om du väljer. När du inaktiverar kommer din profil inte att vara synlig för andra användare och din profil kommer inte att sökas. Men viss information, till exempel dina meddelanden till andra, kan fortfarande vara synlig för dem.

  1. Starta Facebook-app på din iPhone och tryck på tre-linje ikon i det nedre högra hörnet
  2. Dra ner till botten och tryck på Inställningar och integritet

  3. Knacka på inställningar
  4. Dra ner igen och knacka på Kontoägande och kontroll

  5. Kran Deaktivering och radering
  6. Välja Radera konto och klicka 

     

Så här ändrar du dina integritetsinställningar på Facebook

Om du vill fortsätta använda plattformen men med stramare kontroll över din integritet och de uppgifter som Facebook håller om dig, till exempel plats och ansiktsigenkänning, kan du helt enkelt justera dina integritets- och säkerhetsinställningar.

  1. Starta Facebook-app på din iPhone och tryck på tre-linje ikon i det nedre högra hörnet
  2. Dra ner till botten och tryck på Inställningar och integritet

  3. Knacka på Genvägar för sekretess
  4. Läs igenom de olika integritets- och datainställningar och justera dem som du vill