Hur du ändrar dina Facebook-sekretessinställningar på iPhone

0
12

Facebook vet att oro för integritet är i framkant för användarnas sinne. Många av er undrar «hur mycket av min profilinformation kan människor som inte är mina vänner se?» «Kan jag dölja min Facebook-vänlista? Hur kan jag dölja mina Facebook-foton?» Lyckligtvis har Facebook en funktion som heter Privacy Checkup som gör att du enkelt kan se och ändra dina integritetsinställningar. Så här gör du Facebook privat genom att ändra dina sekretessinställningar på Facebook på iPhone.

Så här ändrar du dina Facebook-sekretessinställningar med en integritetskontroll på iPhone

Öppna Facebook-appen på din iPhone; detta fungerar inte om du är inloggad på facebook.com i din webbläsare.

  • Klicka på ikonen i det nedre högra hörnet som ser ut som tre horisontella linjer.

  • Rulla nedåt och knacka på Inställningar och sekretess.

  • Bläddra sedan nedåt och tryck på sekretessgenvägar. 
  • Klicka på Privacy Checkup.

  • Tryck på Fortsätt för att påbörja din sekretesskontroll!

Facebook Sekretess: Vem kan se mina inlägg?

Steg ett av integritetskontrollen gör att du kan justera din publik.

  • Klicka på Vänner och en rullgardinsmeny visas.
  • Klicka nu på den publik du vill visa din profil och inlägg.

Knacka på Klar i övre högra hörnet och sedan på Nästa i det övre högra hörnet för att gå vidare till steg två i sekretesskontrollen.

Facebook-sekretess: Vem kan se min profil?

Steg två i Facebook Privacy Checkup låter dig bestämma vem som kan se din profilinformation, inklusive e-postadress, födelsedag, relationstatus, plats och mer.

  • På huvudsidan listas alla alternativ för att koppla av eller skärpa din profilsäkerhet.
  • Klicka på rektangeln till höger om varje alternativ för att ändra dina inställningar.

  • Klicka på Nästa i det övre högra hörnet när du är klar.

Även efter att du har ändrat alla dessa inställningar till din smak, finns det fortfarande mer att göra om du vill att allt om din profil ska vara privat. 

Facebook Sekretess: Apps

Genom att trycka på den tredje fliken nedåt, Apps, kan du se vilka appar du har använt för att logga in på ditt Facebook-konto. 

  • Klicka på rektangeln till höger om varje app för att ändra dina integritetsinställningar.
  • Klicka på X till höger om varje app för att radera.

Klicka på Klar i det övre högra hörnet på skärmen för att avsluta din integritetscheck!