Granskning: Sätt din TV var som helst med trådlös HD-video

0
87

Jag har nyligen omorganiserat min hemmabio. Jag råkar ha en väggmonterad projektor och måste tidigare köra ledningar till min utrustning. Nu använder jag trådlös HD-videosändare / mottagare ($ 169,99) från Nyrius. Detta gör det möjligt för mig att sätta min DirecTV DVR-låda, min Apple TV, min Blu-Ray-spelare och min HDMI-växlande soundbar i ett hörn av rummet. Nu kopplar Nyrius-sändaren in till HDMI-utporten från ljudstången och skickar ljud och video i HD-kvalitet till Nyrius-mottagaren, som är ansluten till projektorn över rummet.

Faktum är att jag kunde sätta sändaren upp till 100 meter från mottagaren. Jag skulle också kunna använda flera mottagare (upp till fyra), vilket skulle möjliggöra att en enda HD-källa sänds på en mängd olika tv-apparater, bildskärmar eller projektorer. Jag har försökt konkurrerande sändare / mottagare tidigare och funnit att de inte alltid stödde upphovsrättsskyddssystemen eller signalen var iffy, men Nyrius verkar fungera bra.

Nyrius-mottagaren kan ta emot IR-fjärrkontrollsignaler och överföra dem till sändaren, så att du kan styra A / V-utrustning i ett annat rum. Min enda oro är att paketet bara innehåller en HDMI-kabel och enhetens plastutrymme trodde på sina kvalitetsinternare. Jag märkte också några ljudsynkroniseringsproblem, eftersom min ljudfält spelar ljudet och projektorn trådlöst visar videon. så de kan komma ur synkronisering. Min ljudfält har några alternativ att ta itu med här. men den bästa lösningen kan vara att skicka ljudet trådlöst med videosignalen, så att de fortsätter synkroniseras. Detta påverkar förmodligen inte de flesta användare, som skickar ljud och video för samtidig uppspelning.

Pros

  • Upp till 100 fot täckning
  • 1080p HDMI-kvalitet
  • Kan ta emot och överföra IR-fjärrkontrollsignaler
  • Kan användas med flera mottagare (upp till fyra)

Nackdelar

  • Endast en HDMI-kabel ingår
  • Plastkomponenter
  • Synkroniseringsfrågor måste uppmärksammas

Slutlig dom

Om du vill ha en fin och ren titt på din tv, utan många roliga kablar i vanlig syn, kan Nyrius Wireless HD Transmitter / Receiver vara din lösning.