App lördag: YouTube

0
90

Jag brukade bara titta på YouTube när jag ville göra något specifikt, som att titta på en hur-till-video eller titta från en länk som någon skickade mig. Med så många videor och inte så mycket stränga kategorier fann jag det svårt att hitta något jag tyckte om direkt från fladdermusen när du bara surfar på appen. Men efter att ha gillat några videoklipp och prenumererade på ett par kanaler började jag bättre navigera på YouTube: s hav av videoklipp. Nu kan jag bläddra på YouTube och njuta av videor som är relevanta för vad jag tycker om eller grenar ut för att upptäcka nya intressen.

Relaterat: (2018) Så här laddar du ner Netflix-filmer Visar för att titta på offline på iPhone eller iPad

YouTube (gratis)

Vad det är

YouTube är en populär plattform för video-hosting. Det beräknas att 400 timmars video laddas upp varje minut av över 6 miljoner skapare. Det är mycket innehåll! Det finns videor för nästan allt som kan tänkas: från instruktioner för hemreparation eller matlagning recept till original visar och animering, plus du kan också lyssna på musik … listan fortsätter. I sökfältet kommer du att föreslå de mest använda söktermerna, så om jag skriver «hur man hoppar», föreslår det automatiskt att «hur man startar bilbatteriet.» I sökresultaten visas videor av de flesta synpunkter till färsta, vilket i det här fallet förhoppningsvis skulle innebära den mest användbara videon för min fråga. YouTube kan verka överväldigande eftersom det finns så många videor att välja mellan. Det kan till och med vara irriterande när du bombarderas av föreslagna videor som inte är intressanta för dig alls. Men efter att du skapat ett konto (du kan logga in med ditt Google-konto) och tycka om videoklipp eller prenumerera på kanaler, börjar förslagen bli mer relevanta och kan presentera dig för liknande men annorlunda innehåll.

Varför älskar vi det?

När jag gillar en video sparar den till en spellista i mitt bibliotek. Jag kan också anpassa en spellista till mig själv. Jag har en spellista med motivativa Ted Talks med ett par söta djurvideor och stand-up-komiker som jag tittar på eller lyssnar på när jag känner att jag behöver en pep-talk. Jag kan också spara videor för att titta senare, så när jag har ledig tid och vill titta på något som pikade på min intresse tidigare, är det lätt att hitta. När jag prenumererar på en kanal meddelas jag när skaparen lägger in en ny video. Jag kan anpassa anmälningar för att varna mig för varje ny video eller ta emot alla meddelanden i en smältning som skickas till mig vid en viss tidpunkt. Möjligheten att kontrollera när och hur många meddelanden jag får är mycket till hjälp eftersom jag prenumererar på flera kanaler.

Styr dina förslag till videor för bättre upplevelse

I ditt hemmatning föreslår YouTube videoklipp. För det mesta är de videor som du inte har tittat på från samma skapare du har gillat eller prenumererat på, eller YouTube rullar tärningarna och föreslår innehåll som verkar liknar vad du har velat eller letat efter. Det här kan vara irriterande, för det kommer videor att du definitivt inte gillar. Men om du trycker på de tre prickarna bredvid videoens titel kan du välja Inte intresserad och videon kommer att tas bort från ditt flöde. Tryck på prompten Berätta varför och du kan välja att du inte gillar videon eller att du inte är intresserad av skaparens kanal, vilket tar bort alla videoklipp från den kanalen. Båda alternativen hjälper till att anpassa ditt hemmatning så att du får olika förslag som passar dina intressen.

Upptäck Liknande  Nytt innehåll för dina intressen

Du har gillat några videoklipp och har ett par prenumerationer, men vill gräva så att du inte tittar på samma videoklipp om och om igen. Det finns några sätt att göra detta eftersom YouTube har en stor mängd videor och du kanske bara gillar att titta på eller lyssna på vissa saker.

  • Det första alternativet är att öppna en video som du gillade. Tryck på den lilla pilen bredvid titeln för videoens information. Ibland skapar skaparen länkar till liknande videoklipp eller referenser som används. Titta längre ner och du ser vilken kategori videon är inlagd i. Tryck på kategorinamnet och det öppnas för en ämnesida du kan prenumerera på. YouTube kommer nu att föreslå videor i det här ämnet i ditt hemmatning. De kommer att vara de populäraste och mest sedda videon, så du får ett mycket brett utbud av videor att bläddra igenom.
  • Det andra alternativet är att öppna startsidan för en skapare som du gillar eller prenumerera på. Tryck på kanaler och de kan ha en lista över andra skapare som de tycker om eller har liknande innehåll för dem. Till exempel abonnerar jag på Kirsten Dirksen, som intervjuar människor som bygger och bor i alternativa bostäder som små hem. Under kanaler har hon Paul Elkins, som bygger skydd, båtar och mer. Jag har nu förgrenat mig från att titta på videor om småhem för att se en kille göra en kajak av ett ark av räfflad plast.
  • Det tredje alternativet inbegriper också en välkommen skapares startsida. Ibland har de inte något under Kanaler, men de kommer att få en beskrivning av sig själva under fliken Om. Läs beskrivningen i Om och välj några nyckelord som står ut. Kirsten Dirksen skriver till exempel att hennes kanals video handlar om enkelt boende, DIY och hantverk. Jag kan skriva in dem i YouTubes sökning och bläddra i videor som har sökordet i titeln.