HomeApple EventWWDC 2019 Rykten: Vilka nya iOS 13-funktioner kommer Apple att meddela?

WWDC 2019 Rykten: Vilka nya iOS 13-funktioner kommer Apple att meddela?

Veckans fråga:

Användar du Dark Mode på Mac, vad tycker du om det? Vilka nya funktioner vill du se Apple-meddelandet för iOS 13, WatchOS 6 och MacOS 10.15? Maila [email protected] för att meddela oss.

Artiklar som avses i detta avsnitt:

  • Hur man gör bokmärkesmappar i Safari App
  • WWDC 2019: Vilken ny iOS 13, watchOS 6 MacOS 10.15 Funktioner kommer Apple att meddela?

Användbara länkar:

  • Gå med i iOSApple Facebook-gruppen
  • Insider walk-through: få en snuskling av medlemmars enda fördelar
  • Få insiderrabatten för Podcast-lyssnare
  • Anmäl dig till den kostnadsfria Tips of the Day Newsletter
  • Maila podcasten
  • Prenumerera på iOSApple tidningen

Avskrift av avsnitt 111:

David Averbach: Hej och välkommen till 111: e avsnittet av iOSApple Podcast. Jag är David Averbach, VD och Publisher.

Sarah Kingsbury: Och jag är Sarah Kingsbury, Senior Web Editor.

David Averbach: Donna är sjuk i dag, så Sarah och jag kommer att hålla ner fortet, men vi har en riktigt fantastisk show för dig. Vi kommer att gå över WWDC rykten komma upp, för WWDC är nästa vecka. Men först innan vi börjar, vill jag berätta lite om en av våra sponsorer för den här episoden Fanatic. Så Fanatic skapade en app som heter Informant, det är faktiskt Informant 5 nu, och det är den bästa kalenderappen där ute.

David Averbach: Och så, om du är någon som fortfarande använder Apples Kalender app och är frustrerad av det dåliga användargränssnittet och hur svårt det är att använda, checkout Informant 5. En del av det som gör det bra är att Apple har en påminnelse app och en Kalenderapp, och de är två separata orelaterade appar. Tja, Informant-

Sarah Kingsbury: Av någon anledning.

David Averbach: Av någon anledning. Informant har kombinerat dem i en app, vilket är hur det borde vara eftersom många av dina påminnelser har ett kalenderelement till det och vice versa. Dessutom lägger de bara mycket uppmärksamhet på detaljer när det gäller att göra det enkelt att använda och användarvänligt. Det är gratis att prova. Så se till att du kolla in det. Du kan titta i App Store för Informant 5, eller vi kommer att länka till det i våra visa anteckningar på iphonelife.com/podcast.

David Averbach: Nästa upp, låt oss prata om vår tips på dagen Nyhetsbrev. Det är vår kostnadsfria tjänst. Varje dag skickar vi dig något coolt du kan göra med din iPhone. Och så gå till iphonelife.com/dailytips för att prenumerera. Mitt favorittips från den här veckan är hur man skapar bokmärken i Safari.

David Averbach: Så jag tror att jag nämnde det här, jag bytte från Chrome till Safari för några veckor sedan, och jag har försökt optimera den. Så det här är ett bra tips för mig eftersom jag har flera mappar, och jag har en för arbete, en för personliga och några andra. Och så, för att göra det, låt mig berätta hur du gör det.

Sarah Kingsbury: Skapa en bokmärkesmapp?

David Averbach: Så här skapar du en bokmärkesmapp. Ja. Så du går till Safari-appen, du trycker på ikonen Bookmark, och det ser ut som en bok. Sedan trycker du på Redigera och sedan trycker du på Ny mapp. Då kan du naturligtvis namnge mappen. Då kan du hantera det, så du kan lägga dina bokmärken i det, och då är du klar. Det är super lätt. Det kan du självklart också göra från Safari på din dator, och det fungerar också bra.

Sarah Kingsbury: Så länge du har iCloud aktiverat för Safari på dina enheter.

David Averbach: Ja, det är viktigt, vilket leder oss snyggt till vår Insider.

David Averbach: Så för nästa gång vill vi berätta lite om iOSApple Insider. Detta är vår prenumeration på premium. Förutom att få ett tips varje dag skickar vi dig en video med det tipset, och det gör det super lätt att följa. Vi har djupgående videoguider. Vi har en digital prenumeration på tidningen, och vi har utökade versioner av podcasten. Självklart har vi möjlighet att ställa frågor till din iPhone.

David Averbach: Så Sarah kommer att berätta om hennes favoritfråga, men innan hon gör det, om du vill prenumerera, se till att du går till iphonelife.com/podcast, och vi har faktiskt rabatt för dig. Om du går till iphonelife.com/podcast kommer att länka till den här rabatten, men jag ska berätta för dig just nu är det iphonelife.com/podcastdiscount, och det tar dig för att ge dig $ 5 av att prenumerera.

David Averbach: Sarah, vad var din favorit fråga för den här veckan?

Sarah Kingsbury: Så jag fick en fråga som jag trodde var väldigt viktig bara för att jag använder den här funktionen så mycket på egen hand. Frågan var, «Hur får jag mina lösenord som jag har sparat på min iPad, min webbplats och app lösenord för att också vara på min iPhone?» Höger? Så här Insider hänvisar till en nyckelring, som är Apples lösenordshanterare som hanterar dina lösenord, sparar dem över dina enheter.

Sarah Kingsbury: Så du kan istället för att försöka komma ihåg dem, bara fylla i dem automatiskt och föreslår också starka lösenord, vilket är verkligen viktigt och varnar dig, till exempel om du använder samma lösenord eftersom det gör dina konton mer sårbara . Men för att kunna använda det över dina enheter måste du ha det för att göra det. Så här är hur. Du måste aktivera nyckelring, vilket är vad det kallas, i dina iCloud-inställningar på både din iPhone och din iPad.

David Averbach: Om du har en Mac rekommenderar jag att du gör det för din Mac också.

Sarah Kingsbury: Höger. Nästan alla enheter du använder Safari-appen på. Och så är stegen att göra detta samma på både din iPhone och din iPad. Om du är på en Mac, går du till Apple-inställningarna, iCloud och gör det där. Men för din iPhone och iPad öppnar du appen Inställningar, du trycker på ditt namn högst upp i menyn Inställningar, ditt namn, ditt Apple-ID och sedan trycker du på iCloud.

Sarah Kingsbury: Om nyckelring inte redan säger, På, i menylistan som visas där trycker du på det och du växlar iCloud Keychain på. Då har någon annan enhet du har iCloud Keychain på det du är inloggad på samma iCloud-konto alla dina lösenord för alla dina konton och appar.

David Averbach: Detta var en av mina favoritfunktioner av faktiskt varför jag bytte Safari är att det gör lösenordshanteringen super lätt, och det fungerar faktiskt också för tredjepartsprogram. Många gånger Apple, om du använder webbversionen på din dator och då öppnar du appen från tredje part, kommer den att känna till lösenordet.

David Averbach: Så det är super bekvämt. Det gör det väldigt enkelt att ha säkra lösenord och få Apple ganska mycket bara ta hand om allt. Så se till att du har den inställd eftersom det är värt det. Det är lätt. Se till att du prenumererar på iOSApple insider. Nästa steg. Det verkar som om vi har … åh vi har inga kommentarer från våra lyssnare, så låt oss komma till huvudämnet.

Sarah Kingsbury: Ja. Så WWDC, om du har lyssnat på vår podcast ett tag, är Apples årliga världsomspännande utvecklare konferens. Är detta den 30: e? Jag tror det kan vara.

David Averbach: Åh man, jag förlorade spår, men många av dem.

Sarah Kingsbury: Ta inte mitt ord för det, men det kan vara. Generellt är detta det största tillkännagivandet som Apple gör förutom iPhone-meddelandet, men det är istället för hårdvaruinriktat, det är programvarufokuserat. Så det här är när vi ska ta reda på vilka funktioner Apple kommer att inkludera och IOS 13 när det släpper det på hösten. Men även watchOS, Apple TVOS och Mac-en, som vi inte täcker för mycket, men det finns några spännande utvecklingar med Mac OS som påverkar dina IOS-enheter, så vi ska prata om det också.

David Averbach: Stor. Så låt oss höra det. Vad är de senaste IOS 13 rykten?

Sarah Kingsbury: Så jag bara gjorde en lista med rykten jag är mest glada över. En är mörkt läge. Människor har älskat att eftersom det var lagt till Mac OS tror jag att det var Mojave.

David Averbach: Ja.

Sarah Kingsbury: Och så borde vi få det på våra iPhones och iPads, vilket gör det mycket lättare att använda våra iPhones i svagt ljus. Men också, ibland föredrar människor bara den bakgrunden. Det gör det lättare att bara fokusera på texten, i motsats till alla olika menyalternativ och andra saker.

David Averbach: Jag önskar att Donna var här eftersom Donna har gjort omkopplaren till mörkt läge. Så först och främst är mörkt läge i grund och botten som standard alla apps ganska mycket vit bakgrund. Om du öppnar Notes kommer det att bli en ljus bakgrund. I Mail är det en vit bakgrund, Kalenderens vita. Så mörkt läge betyder i grunden att bakgrunden för alla dem är mörk, och det gör det vanligtvis att textfärgen är vit. Jag har inte älskat det, men många människor gör det. Har du använt det?

Sarah Kingsbury: En liten bit. För att vara ärlig uppdaterade jag bara min Mac, så jag har inte haft chans att verkligen … eftersom min äldre Mac inte kunde göra det. Så jag har inte haft en chans att verkligen utforska den, men jag är också glad, för det är bara trevligt att inte ha din … Jag känner att mina ögon stannar ibland vid skärmens ljusstyrka ibland.

David Averbach: Ja. Se jag har inställningen på min telefon där på natten det gör min telefon lite gul och mindre ljus, vilket jag tycker om.

Sarah Kingsbury: Åh ja, som Night Shift?

David Averbach: Ja.

Sarah Kingsbury: Jag älskar det.

David Averbach: Jag gillar Night Shift men mörkt läge, det är för mörkt. jag vet inte. Jag skulle faktiskt vara nyfiken på att se om ni har Mac, om ni använder det. Det kan vara vår fråga om dagen. Använder du mörkt läge på Mac och ser du fram emot det för iPhone? Så skicka oss det på [email protected]. Okej. Så vi har mörkt läge, och den andra fördelen du nämnde för mörkt läge är att det också sparar lite batterilivslängd, så det är trevligt.

Sarah Kingsbury: Höger.

David Averbach: Vad har vi mer?

Sarah Kingsbury: Jag antar att det här är en som Donna har lagt till, appen Påminnelser och Appen Maps får både uppdateringar. Appen Påminnelser kommer faktiskt att ha typ av nytt användargränssnitt. Det kommer att ha i stället för den konstiga listan över dina olika typer av påminnelser, det kommer att bli en huvudsida med dina olika planerade och flaggade saker och sådant. Och det vet jag inte, jag är faktiskt faktiskt … även om vi bara släppte på appen Påminnelser, använder jag faktiskt det rättvist. Och så är jag intresserad av att se hur detta kommer att förändra eller påverka sättet jag använder det.

David Averbach: Ja, jag använder det också ganska, och det är en enkelhet att jag skulle vara orolig att de skulle förstöra, men vi får se.

Sarah Kingsbury: Ja. Jag menar att jag faktiskt inte använder den för påminnelser på ett sätt som är super användbart, jag använder det mest för min inköpslista.

David Averbach: Ja. Jag har min matlista. Jag har återkommande påminnelser.

Sarah Kingsbury: Ja. Jag har en för att ge mina hundar sin hjärtmask förebyggande och vattna mina växter.

David Averbach: Jag har en för att ta ut papperskorgen. Okej. Så vi har en påminnelse.

Sarah Kingsbury: Det är en viktig.

David Averbach: Det är. Jag glömmer, och då måste jag vänta en vecka och det är ledsen. Vad annars?

Sarah Kingsbury: Så jag antar att jag inte hade hört några Maps App-enheter, så kanske jag skulle hoppa över den. Jag tror att det bara kommer att få bara bättre funktioner, men den vanliga sorts saker. Du vet, kanske jag sparar detta för klagomål. Jag har ett klagomål om Map-appen.

David Averbach: Okej.

Sarah Kingsbury: Så hitta mina vänner och hitta min iPhone ska komma ihop i en enda app-

David Averbach: Intressant. Intressant.

Sarah Kingsbury: … vilket ger mycket mening, för att de är snäll att göra samma sak, och bara en du söker efter personen och den andra du söker efter enheten, så varför inte ha dem [ crosstalk 00:10:50]?

David Averbach: Det är vettigt.

Sarah Kingsbury: Jag är väldigt glad över uppdateringarna i Mail-appen, eftersom du kan stänga av trådar, du kommer att kunna markera e-postmeddelanden som ska läsas senare. Även om jag vanligtvis bara flaggar de jag vill läsa senare. Det här är den mest spännande, du kan blockera kontakter.

David Averbach: Ooh, jag gillar det.

Sarah Kingsbury: Så självklart alla, det här är rykten, inte faktum, men jag ska bara anta att det verkligen händer, för jag är väldigt glad över det.

David Averbach: Så vad betyder det att du stänger av en tråd?

Sarah Kingsbury: Det betyder i grunden om du har gått fram och tillbaka i ett mail, att du bara kan stänga av det och sluta få meddelanden om det, om du får e-postmeddelanden.

David Averbach: Åh, jag ser. Så det dämpar en tråd när det gäller anmälningarna för den. Okej. Se, jag har stängt av mina meddelanden hela tiden.

Sarah Kingsbury: Jag menar att jag kanske missförstår det, det kan bara vara att det inte ens verkligen kommer att dyka upp i din inkorg, men det är lite konstigt. Du skulle vilja kunna hitta den senare.

David Averbach: Vi ska se.

Sarah Kingsbury: Ja. En annan spännande sak är att det verkar som Apples … Många av dessa uppdateringar är att göra iPad mycket bättre för jobbet, eftersom den senaste iPad-meddelandet, sade Apple i grund och botten «Detta är din nya bärbara dator.» Så en väldigt spännande sak är att vi kan få flera fönster öppna för samma app. Och så skulle det vara riktigt coolt.

David Averbach: Gilla för multitasking?

Sarah Kingsbury: Ja.

David Averbach: Så du kan ha sida vid sida Safari eller något?

Sarah Kingsbury: Eller du kan göra vad de ringer, staplar, där du kan sortera dina olika fönster och dra dem upp för att arbeta med dem eller avfärda dem.

David Averbach: Intressant.

Sarah Kingsbury: Typ av Safari-flikarna du gör.

David Averbach: Jag menar när iPad Pro kom ut skrev jag en hel artikel om hur det är en bra iPad, men att du inte kan använda den för arbete eller som en bärbar datorbyte, enligt min mening. Jag har många e-postmeddelanden överens med mig, och många e-postmeddelanden är oense med mig, så det är kontroversiellt, men det är min åsikt. Jag skulle älska det om det inte var sant längre.

David Averbach: Jag är lite skeptisk eftersom Apple har arbetat på det här ett tag. Jag är säker på att det blir en bra uppgradering. Jag blir mycket förvånad om det blir en bärbar ersättning, men det är definitivt multitasking, trots att de lagt till funktioner som heter multitasking, är en av de främsta anledningarna till att jag kämpar för att använda min iPad som en bärbar ersättare. Så om de har några fina UI-förändringar för det skulle det gå långt.

Sarah Kingsbury: Ja. En sak som jag gör med min iPad för att få det att fungera bättre som en bärbar ersättare är mitt tangentbord. Jag använder många kortkommandon så att jag enkelt kan byta mellan appar utan att behöva ens sätta upp och öppna alla olika skärmar och grejer.

David Averbach: Vad är några av dina favorit tangentbordsgenvägar?

Sarah Kingsbury: Kommandotabell.

David Averbach: Ja. Jag älskar Command-Tab. Jag älskar det för [ohörbart 00:13:37] också. Så Kommandotabell är ett sätt att enkelt byta mellan dina nyligen använda appar utan att behöva öppna multitasken eller appomkopplaren på surfplattan.

Sarah Kingsbury: Ja. Så du gör bara kommandotabell och det tar dig till den senaste som du använde. Men om du håller kvar och trycker på fliken igen tar det dig igenom hela listan med öppna appar. Du behöver inte bara växla fram och tillbaka mellan. Kommando, vad är det då?

David Averbach: Tilde.

Sarah Kingsbury: Tilde.

David Averbach: Jag älskar det.

Sarah Kingsbury: Det är också fantastiskt, för det låter dig växla mellan Windows i samma app, vilket jag antar att vi också skulle kunna använda i iPad, och det är spännande.

David Averbach: Ja. Jag blev bara redo att säga det. Jag använder det på Mac mycket, för om jag har sagt att en massa olika fönster öppnas i en app, som i Safari eller i Excel eller något, kan du växla mellan dem med Command-Tilde. Det skulle nu vara en funktion som skulle fungera på iPad och IOS 13 om de gjorde denna förändring.

Sarah Kingsbury: Jag blir riktigt frustrerad när jag visar någonting på någon på datorn och så navigerar de och de drar bara musen och klickar på saker. Jag är som «Nej, Kommando-Tab. Kommando-Tilde.»

David Averbach: Ja, ja, ja. Jag gör samma sak. Jag är alltid som, «Har du hört talas om Command-Tab?»

Sarah Kingsbury: Ändra ditt liv. Så en annan sak är att iPad är, det är möjligt att den senaste iPad Pro, vi får musstöd.

David Averbach: Wow. Det skulle vara en spelväxlare för mig.

Sarah Kingsbury: Ja, jag vet inte. Jag är lite skeptisk, men jag är öppen för den. Det är en spännande utveckling om det händer.

David Averbach: Eftersom jag menar, det som jag har sagt ett tag är att hårdvaran för iPad är tillräckligt bra för att stödja arbetsfunktionalitet. Det är en mjukvara. En av de viktigaste sakerna är att ha ett fullständigt datoranvändargränssnitt, vilket är som Mac OS, och musstöd är definitivt en stor del av det. Att kunna använda en mus ger mycket användarvänlighet när det gäller att navigera i alla dessa olika fönster.

David Averbach: Så lägger du till Windows, möjligheten att få olika saker att öppna inom en app och sedan lägga till musstöd, det blir ganska nära. Men det blir också ganska nära … Det är roligt eftersom Apples svär att de aldrig kommer att göra ett datorgränssnitt för en iPad, och sedan lägger de långsamt till dessa funktioner som gör det mer och mer dator som.

Sarah Kingsbury: Och så kommer du att vara intresserad av Mac OS rykten som jag har för dig?

David Averbach: Okej. Låt oss höra det.

Sarah Kingsbury: Jo, jag är inte klar med iPhone.

David Averbach: Okej. Okej. Okej.

Sarah Kingsbury: Så en annan uppdatering som jag är glad över är att de ska flytta menyn Tillgänglighet inställningar. Det är för närvarande begravet inom de allmänna inställningarna, men jag tycker att jag inte ens behöver tillgänglighetsfunktioner förutom att det finns några som jag gillar, men jag går ofta till den menyn, det är lite smärta. De ska flytta den till huvudinställningsmenyn, som jag tycker är en bra idé.

David Averbach: De lägger också många funktioner eller inställningar inom Tillgänglighet som bara är typ av mer allmänna funktioner, vilket är intressant, vilket är jag antar att det är vettigt varför de sätter det under General då. Men det är konstigt eftersom många av de inställningar du lägger där, de har egentligen inte så mycket med tillgängligheten att göra.

Sarah Kingsbury: Jag vet inte kanske, men jag tror att de inte är begränsade till det. Och så, om den är begravd så, vet många inte ens att de har alternativ att göra de sakerna.

David Averbach: Ja. Nej, jag gillar att dra ut det som mer av en sida, varför jag åker dit ganska regelbundet också.

Sarah Kingsbury: En annan sak som Apple kommer att göra är … ja de lägger till hörapparater för hälsospårning till deras hälsospårningsalternativ. Som en del av det kommer det att bli bättre hörselintegration.

David Averbach: Åh, coolt.

Sarah Kingsbury: Ja, som jag tycker är verkligen viktigt. Då kommer du vara glad att veta att enligt rykten kommer Siri att få möjlighet att skilja mellan olika röster för ditt HomePod.

David Averbach: Jag är väldigt glad att höra det, och det är dags. OK, cool.

Sarah Kingsbury: Ja, och det här är förmodligen relaterat, Siri kommer bättre kunna filtrera bort omgivande ljud så det kan förstå dig bättre.

David Averbach: Åh, bra. Så anledningen till att Sara säger att jag är glad över det är att det har varit en av mina stora klagomål om HomePod det har … Fördelen med HomePod är det självklart en smart talare, så du kan göra saker som text från det eller läsa dina texter, eller du kan schemalägga … Jag tror att du kan schemalägga Kalender nu.

Sarah Kingsbury: Jag vet inte.

David Averbach: Det finns många olika funktioner där du kan använda Siri att använda, men det finns stora säkerhetshänvisningar om du har det på en allmän plats i ditt hus. Och så, med förmågan att berätta vem som talar, kan jag då använda den för textning, men min partners sexåriga kunde inte, till exempel, som verkar vara viktig.

David Averbach: Och nu är du i en situation där du antingen kan stänga av den här funktionen helt och då är det inte en väldigt smart smart klient eller du lämnar den och du riskerar att någon som går genom att lyssna på dina textmeddelanden eller skicka ett textmeddelande.

Sarah Kingsbury: Det är den främsta anledningen till att jag inte har min … Jag har min HomePod i mitt sovrum eftersom jag har en tonåring hemma och hon har andra tonårskamrater över och de är mestadels bara riktigt fina, respektfulla barn, men jag kan se dem röra med min textning.

David Averbach: Ja. Det känns lite roligt och jag har haft ett par gånger när min partner sex år gammal har gått och skickat SMS med Siri och resultaten var roliga, men du vill inte åka dit.

Sarah Kingsbury: Höger. Så så långt som watchOS går-

David Averbach: Okej. Så vi packar upp iPhone?

Sarah Kingsbury: Höger.

David Averbach: Det är det för iPhone.

Sarah Kingsbury: De är faktiskt en hel del fler saker. Detta är bara en snabb sammanfattning av dem. Jag gjorde en sammanfattning av WWDC rykten som finns på vår hemsida just nu, och jag länkar till det i shownoterna, men det var också baserat på två butiker, 9to5mac och Bloomberg, båda var de som kunde få det bästa sorts ryktespojkar. Så jag rekommenderar att du checkar ut dem också. Dessa artiklar är kopplade till i min artikel.

David Averbach: Kan jag berätta vad jag hoppas vi får, och jag talar om det bokstavligen i fem år nu? Kan du gissa vad det är?

Sarah Kingsbury: Nej.

David Averbach: Det är multiuser management för IOS.

Sarah Kingsbury: Åh ja, absolut. För åtminstone till iPad.

David Averbach: Åtminstone för iPad, men även för iPhone, måste du ha en gäst att logga in eller ha möjlighet att ha olika personer har olika inloggningar. De har haft detta från Mac i flera år. Det är samma problem där min partners sexåring gillar att använda min telefon i bilen för att spela spel. Men då har han fullständig tillgång till min telefon, och han kan skicka textmeddelanden, som han älskar att göra. Nu kan han läsa, och han kan läsa alla textmeddelanden och e-postmeddelanden, och det finns så många integritetsproblem där, det är verkligen om du har det för Mac, jag vet inte varför de inte har det för IOS.

Sarah Kingsbury: Ja, jag håller med.

David Averbach: Så vi ska se. Kanske det kommer hända, men jag tvivlar på det för att jag har längtat det i flera år.

David Averbach: Så innan vi går vidare till andra enheter vill jag ta en sekund och berätta om vår andra sponsor, som är Hyper. Så en av de saker vi pratat om är iPad och använder den för arbete, och medan användargränssnittet kan begränsa, lade Apple till någonting riktigt coolt, vilket är en USB-C-enhet eller USB-C-kontakt, jag borde säga.

David Averbach: Och vad Hyper har kommit fram till är i grunden en docka som du sätter i din iPad som låter dig använda den med tredje parts enheter. Så faktiskt under helgen hade vi kommit in i vår Facebook-grupp, «Hur överför jag bilder från min Nikon-kamera till min iPad?» Svaret är den här dockan.

David Averbach: Och vad den här dockan har, den har först och främst en hörlursuttag, vilket är riktigt bra, men det har också en plats för ett micro SD-kort, så du kan överföra foton fram och tillbaka från en kamera. Den har en plats för standard USB. Det har nästan alla de olika portarna du vill kunna använda datorn för att ansluta till enheter.

David Averbach: Så det är av HYPER. Vi kommer att länka till det i shownoterna om du går till iphonelife.com/podcast. Det är också en produkt vi älskar, och det vann en bästa av CES-priset, iPhone CES-priset. Så se till att du kolla in det.

David Averbach: Okej Sarah. Så vi ska bara prata om Apple Watch, eller hur?

Sarah Kingsbury: Ja, watchOS 6. Så det ser ut som uppdateringarna, de ryktade uppdateringarna som vad Apple försöker göra är att göra klockan ännu mer oberoende från iPhone. Jag menar, nu har vi cellulära data, och så har människor kunnat ringa och göra saker som det. Vi har bättre Siri med iPhone, menar jag, med Apple Watch, men nu ska Apple Watch få sin egen App Store app.

Sarah Kingsbury: Så du kan ladda ner appar direkt till din Apple Watch, och precis som förra gången vi fick podcaster, kommer vi nu att få böcker. Så du kan ladda ner en ljudbok direkt till din Apple Watch och lyssna på den utan att behöva ta med din telefon. Vi förväntas också få röstmemon och räknare.

David Averbach: Mycket coolt.

Sarah Kingsbury: Då kommer det naturligtvis att finnas fler klockans ansikten och komplikationer och sådant.

David Averbach: Så du kan få en app som är en fristående app som fungerar på din Apple Watch, men har inte en kompanionapp på iPhone i princip?

Sarah Kingsbury: Ja.

David Averbach: Intressant.

Sarah Kingsbury: Och du kan ladda ner den. Tidigare behövde du alltid ladda ner saker på din iPhone.

David Averbach: Åh, så du kan ladda ner den direkt från din Apple Watch till din Apple Watch?

Sarah Kingsbury: Ja. Du kan komma åt App Store från din watch-

David Averbach: Mycket coolt. Väldigt coolt.

Sarah Kingsbury: … som du aldrig har kunnat göra innan. Så det är rykten om klockan.

David Averbach: Okej.

Sarah Kingsbury: Nu för Mac 0S, kommer jag inte att prata om alla rykten, men den som jag är mest intresserad av är Apples utvecklare kit Marzipan, som precis som Apple har gjort, några av de inhemska appsna, jag tror att det var stockar och röstmeddelanden, de gjorde dem på plattformen så att du kunde använda dem på både Mac och din iPad och iPhone. De har nu gjort det möjligt för tredje part utvecklare att göra det också. Så det är ganska spännande, tanken, du kan ha applikationer på plattformen. Några av dem rykten var till och med att säga så småningom kommer vi bara ha en enhetlig App Store där de flesta appar kan användas på alla dina enheter.

David Averbach: Det är coolt.

Sarah Kingsbury: Jag tror att det är ett litet sätt på vägen, men jag är upphetsad av alla de olika typerna av integration vi ser.

David Averbach: Ja, det finns långsamt växande operativsystem här, men jag menar att jag älskar det. Jag har varit en fan av det från början, eftersom det verkar vara möjligt att ha funktioner som går över plattformen är verkligen viktiga. Så jag är glad att Apple rör sig i den riktningen, även om de sa att de inte skulle göra det.

Sarah Kingsbury: Så vilken av dessa rykten är du mest upphetsad av David? Vad tycker du om den riktning som Apple är på väg med sina enheter?

David Averbach: Jag menar, jag är verkligen intresserad av att se, jag menar först och främst det definitivt … allt vi hörs rör sig i den riktning som vi just sagt, typ av plattformsfunktionalitet, som jag är upphetsad över. Den andra sak som jag inte hörs är stor, snygging, nya funktioner. Så på vissa sätt känns det som att Apple är på väg mot polska just nu, i motsats till en av de tiderna när de redesignade IOS från grunden, som iOS 7 eller IOS 11 gjorde det lite. Så jag är glad över det eftersom jag blir nervös när jag hör stora, stora redesign.

Sarah Kingsbury: Det är alltid så ont i de första tre till sex månaderna.

David Averbach: Ja, exakt. Jag vet inte, det är mina tankar om det är allt jag hörs, alla dessa funktioner låter bra. Men ingen av dem är som: «Åh min Gud, jag är så upphetsad. Kan inte vänta.» Hur är det med dig?

Sarah Kingsbury: Ja, det låter bra. Jag tycker om att i allmänhet hitta de uppdateringar som gör mig lyckligaste, även om jag inte är mest glada över dem eftersom de inte har wow-faktorn, är bara de som verkligen förfinar hur iPhone eller klockan fungerar . Så att det är precis som en mycket mjukare, bekvämare, bara upplevelse. Jag tror att det kommer att bli mycket av det här, kombinationen av appar och tillägg av nya typer av funktioner och gränssnitt. Jag är glad över det.

David Averbach: Ja, jag är upphetsad. Jag är verkligen nyfiken på att se vad de gör med … för många gånger har de en stor ny funktion att de ofta är de som inte nödvändigtvis läcker ut. Så vi ska se. Också, en av de saker att leta efter är ofta vid WWDC med mjukvaruuppdateringarna, de ger dig tips om vad de maskinvaruuppdateringar kommer att komma på hösten.

Sarah Kingsbury: Höger.

David Averbach: Så det blir intressant att få några tips när det gäller var Apple går med programvara, eftersom det ofta leder till nya hårdvaru- eller hårdvaruändringar.

Sarah Kingsbury: Höger. Tala om WWDC, det är nästa vecka den 3 juni. Keynoten kommer att sändas. Det är så de sparkar ut WWDC. Det är en veckolång konferens, men den del vi bryr oss om nyckeln där de tillkännagav alla dessa programuppdateringar, som kommer att äga rum klockan 10:00 Pacific Time. Vi kommer att täcka meddelandet live i vår Facebook-grupp. Så omedelbart efter David, Donna och jag, kommer det att vara snällt att ge dig vårt tag. Så vi ska se om dessa rykten och vår åsikt om dem faktiskt panar ut. Så du kan stämma in nästa vecka. Så istället för varannan vecka har vi två podcaster i rad.

David Averbach: Back-to-back podcasts. Donna kommer tillbaka. Så om du är på någon av våra adresslistor får du ett mail som berättar för dig allt, men om inte, eller bara förebyggande, se till att du är i vår Facebook-grupp eftersom vi kommer att göra live kommentarer under hela meddelandet. Jag tror att det blir Donna och det kommer jag att göra. Och så kommer vi att ge dig live kommentarer. Så omedelbart efter, som Sarah sa, se till att du letar efter vår podcast eftersom det blir roligt.

Sarah Kingsbury: Höger. Om du har några frågor när du tittar på podcasten kan du ställa frågor i iOSApple-gruppen, Facebook-gruppen och verkligen adressera dem i podcasten också.

David Averbach: Ja, och vi välkomnar er killar input även i Facebook-gruppen. Många gånger ser människor Donna och jag ger live kommentarer och de tycker, «Okej, jag är inte tänkt att kommentera.» Gärna kommentera, gå med i konversationen.

Sarah Kingsbury: Ja, absolut. Jag menar att vi spenderar mycket tid på att tänka på Apple, men det betyder inte … Jag menar, ibland läser en inläsare med ett helt annat perspektiv och jag är som «Åh ja, ja, det ger mycket mening. » Så det är jättebra att få det fram och tillbaka med våra läsare och lyssnare om du lyssnar på podcasten, för att du blir så inriktad på små saker, det utökar din världsutsikt, och vi har några riktigt snabba lyssnare och läsare.

David Averbach: Absolut. Med det i åtanke skulle jag vilja utvidga vår fråga om veckan. Vår första fråga i veckan var «Användar du mörkt läge på din Mac? Ser du fram emot det?» Men jag skulle vara nyfiken här. Finns det några speciella egenskaper som ni hoppas att höra från vid WWDC eller ser fram emot det vi just meddelat?

Sarah Kingsbury: Jag visste att du skulle sluta behöva lägga till den frågan.

David Averbach: Jag vet. Jag gjorde också, podcastiphonelife.com.

David Averbach: Detta bryter upp vårt avsnitt om du inte är insider, i så fall får vi lite bonusinnehåll för dig. Om du inte är insider, se till att du prenumererar. Om du är insider, håll dig kvar och vi talar om klagomål och lärdom av veckan. Alla andra, tack så mycket för att lyssna.

Sarah Kingsbury: Tack alla.