HomeAppsiPad Pro-appar för kreativa yrkespersoner: 8 sätt att uppnå mer och ha...

iPad Pro-appar för kreativa yrkespersoner: 8 sätt att uppnå mer och ha kul

Jag medger att jag var en av de sista personerna på iOSApple som ägde en iPad. Jag såg bara inte användningen i det. Min iPhone kunde göra vad jag behövde; och för de gånger jag behövde en större skärm och ett tangentbord hade jag min bärbara dator! Tja, efter två månader med iPad Pro ser jag överklagandet, särskilt när det gäller att vara mer produktiva i min kreativa sysselsättning. Följande appar har blivit mina favoritlösningar för allt från att lära mig nya färdigheter till att effektivt uppnå mina konstnärliga mål.

Dag One Journal Premium ($ 24.99 / år)

Du kan använda dag ett för mer än bara din vanliga journalföring. Jag är författare, så jag använder appen för att organisera mina idéer och skriva grova utkast till kreativa uppsatser och andra projekt. Eftersom dag en tillåter mig att ha flera tidskrifter kan jag skapa en för varje aktivitet. Till exempel har jag en tidskrift som enbart ägnas åt noveller som jag har skrivit från instruktioner och en annan för att samla intressanta citat från främlingar (vilket är bra material för att ge liv till fiktiva karaktärer senare). Sedan, när jag försöker utarbeta en berättelse, använder jag Day Ons sökfunktion för att snabbt hitta materialet jag har arbetat med.

LinkedIn Learning ($ 34.99 / månad)

Vi använder den här appen (tidigare känd som Lynda) på iOSApple-kontoret för att lära oss nya färdigheter, och vi älskar den. Visst, vi är experter på många områden, men det betyder inte att vi måste sluta lära och växa! LinkedIn Learning erbjuder en mängd olika videor som lär allt från att använda Final Cut Pro till hur du kan förbättra SEO-trafiken på din webbplats. Att titta på tutorials på min iPad är så mycket trevligare än att skissa på min lilla iPhone-skärm, och jag gillar faktiskt utformningen av iPad-appen ännu bättre än skrivbordets webbplats.

Procreate ($ 9.99)

Jag är ingen illustratör på något sätt, men jag gillar verkligen hur jag har kunnat använda den här appen för att skapa lekfulla ritningar och skissidéer för projekt jag arbetar med. Procreate erbjuder hög kanfasupplösning, över 130 borstar, ett avancerat skiktningssystem och möjligheten att spela in din process för senare visning – de visuella möjligheterna är fascinerande och oändliga! Det är ett absolut måste för kreativa yrkesverksamma, men även en nybörjare tycker att den här appen är användbar (eller extremt kul, om inte annat). Mitt favoritbjudande laddar nu upp mitt fotografi till appen och använder sedan de olika penslarna och verktygen för att förstärka mina bilder och omvandla dem till oigenkännliga konstverk.

Google Suite (gratis)

Oavsett vilken arbetslinje du har, Googles paket med produktivitetsappar erbjuder rätt verktyg för att hjälpa dig få mer gjort. Jag använder regelbundet appar som Google Docs för att samarbeta på både arbets- och personliga projekt, Google Sheets för att generera kalkylblad för att hålla reda på viktig information och Google Kalender i stället för Apples kalender-app. Du kan också skapa bildspel med Google Slides och ta anteckningar med Google Keep.

Amazon Kindle (gratis)

Jag har ett gäng böcker (vissa lärorika, några bara roliga) på min läslista som jag skulle vilja komma igenom lite tid under nästa år. Men en sak är säker: att försöka läsa dem i Kindle-appen (gratis) på min iPhone är ett recept för huvudvärk och frustration. Jag har funnit att iPad Pro-skärmen dock är den perfekta lösningen. Jag kan ta min iPad nästan var som helst, och det tar mycket lite utrymme i min väska. När jag sedan har lite stillestånd – säger att jag är på ett plan eller i väntrummet på läkarkontoret – kan jag ta ut min iPad och börja läsa.

Affinitetsfoto ($ 19.99)

Fotografer kommer att älska detta professionella fotoredigeringsverktyg! Vi väntar fortfarande på lanseringen av Photoshop CC för iPad (som förväntas bli tillgänglig senare i år), men den här appen är ett bra alternativ fram till dess. Affinity låter dig utföra alla grundläggande uppgifter du kan förvänta dig av en fotoredigeringsapp (t.ex. retuschera foton och justera färg), samt utföra avancerade kompositioner som kan kräva hundratals lager. Du hittar också över 120 borstverktyg, en mängd olika effekter, 360-graders bildredigering och möjligheten att öppna en Photoshop-fil och redigera alla dess lager!

LumaFusion ($ 19.99)

Jag skapar många av videotips som vi skickar till våra premium iOSApple Insider-prenumeranter, och under åren har detta arbete skapat en stor kärlek till videoredigering hos mig. Jag har nyligen skapat mina egna videor för skojs skull, och eftersom många tas på min iPhone är det bara meningsfullt att redigera dem på den större skärmen på min iPad Pro. Om du också älskar att redigera video eller att det spelar en viktig roll i ditt yrke, rekommenderar jag starkt LumaFusion. Det möjliggör flerspårig videoredigering på professionell nivå direkt från din iPad. Om du känner till Final Cut Pro, kommer appen och outs för denna app att bli en bris att bemästra.

Trello (gratis)

Trello är kanske inte den mest spännande appen på den här listan, men den är verkligen en av de mest användbara! Kreativa yrkesverksamma kan använda Trello för att samarbeta genom att skapa anpassade tavlor som gör att de kan organisera projekt i mycket mer uppnåeliga mål. Om du till exempel är en musiker som försöker släppa ett album och planera en turné, kan din uppgiftslista bli ganska lång och svår. Du kan använda Trello för att dela upp din arbetsbelastning i sektioner (t.ex. show, setlista, inspelade låtar osv.) Och sedan ha uppgifter för dig själv (och teammedlemmar) i varje område. Sedan, voila! Fantastiskt hur en liten organisation kan göra ett projekt betydligt mindre skrämmande.