Fotohanteringsguide: Hur man organiserar, delar och lagrar dina iPhone-bilder

0
223
  • Tryck på nytt album.

Annons

  • Ange ditt albums namn och tryck på Spara.
  • Härifrån kan du välja foton och videoklipp som du vill lägga till i ditt album.
  • När du är klar trycker du på Klar.

Så här lägger du till foton på ett existerande album:

  • Välj ett album.
  • Tryck på Välj.
  • Tryck på Lägg till för att lägga till nya foton eller bilder.
  • När du är klar trycker du på Klar.

Så här tar du bort bilder från ett existerande album:

  • Välj ett album.
  • Tryck på Välj.
  • Välj de enskilda foton eller videoklipp du vill ta bort.
  • Om du vill ta bort allt trycker du på Välj allt.

Annons

  • När du är klar trycker du på ikonen för papperskorgen.
  • Tryck på Ta bort från album för att bara ta bort bilder eller videoklipp från albumet.
  • Om du vill ta bort bilder eller videoklipp från din telefon och ditt album trycker du på Ta bort.

Så här delar du ett existerande album med sparade kontakter:

  • Välj det album du vill dela.
  • Peka på högerpilen bredvid ditt albums titel.
  • Tryck på de tre vita prickarna längst upp till höger.

Annons

  • Tryck på Dela foton.
  • Om du vill välja enskilda foton trycker du på Välj. Den här åtgärden väljer alla foton i det här albumet. Tryck på några foton eller videoklipp du inte vill dela om för att avmarkera dem.
  • Härifrån kan du lägga till personer med vilka du vill dela albumet. Välj från listan nedan eller rulla ner och tryck på Lägg till personer för att inkludera personer som inte är listade. Ange namnen på sparade kontakter du vill dela med och tryck på Lägg till när du är klar. Om du vill ta bort någon från din lista trycker du på det blå kryssrutan genom namnet.
  • När du har sammanställt din lista med vänner trycker du på Dela i Meddelanden.

Annons

  • Den här åtgärden öppnar din app för meddelanden. Härifrån kan du inkludera ett textmeddelande med albumet.
  • När du är klar trycker du på pilikonen för att skicka ditt meddelande som innehåller albumet.

Så här skapar du ett delat album:

  • Gå först till Inställningar.
  • Bläddra ner till Foton och tryck på.
  • Bläddra ner till Delade album och växla funktionen till grön.
  • Öppna sedan din Foton-app.
  • Gå till fliken Album.
  • Tryck på + -ikonen längst upp till vänster.
  • Tryck på Nytt delat album.
  • Ange namnet på ditt album.
  • Tryck på Nästa.

Annons

  • Ange namnen på kontakter med vem du vill dela albumet.
  • Tryck på Skapa.
  • Nu kan du och de vänner du bjudit in lägga till foton och videoklipp i det delade albumet.
  • Om du vill lägga till innehåll i det delade albumet går du till fliken Album och under Delade album väljer du det album du just skapat.
  • Tryck på + -ikonen längst upp till vänster.
  • Välj de foton och videoklipp du vill lägga till i albumet.
  • Tryck på Klar.
  • Vänta på att ditt album ska behandlas.
  • Du kan ange en beskrivning om du vill.
  • Tryck på Post.

Hur man hittar, organiserar Redigera dina minnen

Så här skapar du ett nytt minne:

  • Navigera till fliken Foto i din Bilder-app.
  • Gå till det datumintervall du vill använda och tryck på den grå pilen till höger.
  • Du kommer att se ett autogenererat minne överst på albumet för det datumintervall du valt. Tryck på den vita ellipsen på toppen.
  • Tryck på Lägg till i minnen.

Så här redigerar du ett befintligt minne:

  • Navigera till fliken För dig i appen Foton.
  • Bläddra upp eller ner för att hitta avsnittet Minnen.
  • Tryck på Visa allt.
  • Välj det minne du vill redigera.
  • Under minnet ser du ett urval av bilder. Tryck på Visa mer för att starta urvalsprocessen.
  • Tryck på Välj.
  • Välj nu några foton eller videoklipp som du inte vill inkludera i ditt minne.
  • Tryck på papperskorgen.
  • Tryck på Radera [antal] foton. Du kommer att se ett meddelande som säger «Dessa bilder kommer raderas från iCloud Photos på alla dina enheter.» Var inte panik! Dina bilder raderas bara från det här minnet, men inte från ditt fotoalbum. Fortsätt och bekräfta.
  • Nu kan du ändra spelets hastighet, ordning och musik i ditt minne. Om du vill göra ändringar i minnet bläddrar du upp och trycker på play-ikonen.
  • Tryck på skärmen igen för att hämta redigeringsgränssnittet. Tryck på Redigera i övre högra hörnet.
  • Härifrån kan du justera din titel, titelbild, musik och ändra hur länge dina bilder visas på skärmen.
  • När du är klar trycker du på Klar.

Så här lägger du till, tar bort, ändrar eller döljer personer

Innan vi gräver in hur delaktig i det här ämnet är det viktigt att ange var appen Foton är kortfattad i den här avdelningen. Ibland kan din iPhone inte känna igen att en person är en person. Med tanke på vinkeln, belysningen eller hur suddig någon är, kan det finnas en person i ett foto som du helt enkelt inte kan tagga. Tyvärr finns det ingen lösning på detta problem. Förhoppningsvis, som Apple förbättrar sin ansiktsigenkänning algoritm, kommer detta problem att lösas. Under tiden kan du lägga till, ta bort, ändra eller dölja personer i appen Foton på din iPhone.

Lägg till någon i ditt People-album:

  • Gå till fliken Foton.
  • Hitta ett foto av den person du vill lägga till och tryck på det fotot.
  • Dra upp på fotografiet tills du ser människans miniatyrbilder. Tryck på miniatyren för den person du vill lägga till.
  • Tryck på Lägg till namn.
  • Ange personens namn och tryck på Nästa.
  • Tryck på Klar.

Så här tar du bort någon från personer:

  • Gå till fliken Album.
  • Bläddra ner till Människor platser
  • Tryck på Människor.
  • Tryck på Välj.
  • Hitta miniatyrbilden för den person du vill ändra och tryck på den här miniatyren.
  • När du är klar med att välja personer att ta bort, tryck på Ta bort längst ned till vänster på skärmen.
  • Tryck på Ta bort från People Album.

Att märka ytterligare fotografier med ett namn från ditt People-album:

  • Gå till fliken Foton.
  • Välj fotografering du vill tagga.
  • Dra upp tills du ser avsnittet Människor.
  • Tryck på miniatyren för den person du vill tagga.
  • Tryck på Bekräfta ytterligare foton.
  • Välj foton som inkluderar personen du vill märka och tryck på Klar.

Min fotoström iCloud Storage

När du går igenom processen med att organisera dina bilder kanske du börjar undra «Hur kan jag optimera min lagring?» Alla dina bilder kan sparas i iCloud, och med lagringsoptimering aktiverad kommer Apples algoritmer ta bort dubbletter samt komprimera dina bilder till en hanterbar storlek. Men när du snapar bilder kommer du oundvikligen att nå en punkt där du kommer att bli uppmanad att köpa ytterligare lagring. Innan du köper ytterligare lagringsutrymme kommer du dock att vilja aktivera den här dolda funktionen som tar dina fotorrangemang till nästa nivå.

När My Photo Stream är aktiverat kommer dina senaste foton att överföras till din bildflöde i 30 dagar, så att du kan ladda upp, redigera och hantera dessa foton på vilken enhet som helst. Gör så här om du vill aktivera My Photo Stream och optimera ditt iCloud-lagringsutrymme:

  • Gå till Inställningar.
  • Bläddra ner till Foton och tryck på för att öppna inställningsmenyn för appen Foton.
  • För att aktivera My Photo Stream, växla iCloud Photos till höger.
  • För optimering av iCloud, se till att det finns ett blått markeringsmärke bredvid Optimerad iPhone-lagring istället för att hämta och behålla originaler.
  • Du kan också växla upp bilder för att lägga till Burst för att lägga till några Burst-foton som du har favorit till din fotoström.

En sista notering om lagring Dubbla foton

När du går igenom processen med att märka foton, skapa minnen och organisera dina album, bör du veta att när du gör det gör du inte dubbla bilder. När du tar en bild sparas den en gång en gång. Om du följer något av stegen i föregående avsnitt, till exempel att flytta ett foto till ett album, flyttar du inte faktiskt fotot. Istället har appen Foton lagt till en tagg till det ursprungliga fotot så att fotot visas två gånger. Uppgifterna lagras emellertid bara en gång. Varför har appen Bilder dubbla bilder? När ett foto taggats med en person, en plats, ett datum, som ett minne etc. uppdateras det ursprungliga fotot med de här taggarna. Dessa taggar förhindrar att dina foton tar upp mer lagringsutrymme än vad som behövs för antingen iCloud eller din iPhone-lagring.

Alla data, t.ex. taggar, lagras lokalt i din iPhones Secure Enclave, vilket innebär att ingen av dina data delas med Apple eller någon tredje part. iCloud refererar bara till ditt lokala lagringsutrymme, tittar upp de taggar du har lagt till och visar de taggarna på din enhet.