HomeAppsBästa appar för entreprenören: Time & Money Management, Publicity & More

Bästa appar för entreprenören: Time & Money Management, Publicity & More

Jag är tillbaka i skolan för en examen och tog bara en kurs där eleverna driver ett mycket litet företag med bara $ 20 i startkapital. Jag valde 3D-utskrift eftersom det redan var en hobby för mig och en flaska harts var bara tjugo dollar. Jag namngav mitt företag Jax 3D-utskrifter, och det har gjorts ganska bra hittills för en sidostyrning som genomförts för skolan. Vi säljer miniatyrer för saker som fängelsehålor och drakar och anpassade delar som oftast är dyrare, som tvättmaskinvridare, till rimliga priser.

Medan jag inte kan berätta för dig hur man startar ett företag från början och maximerar vinsten, kan jag berätta om produktivitetsappar, finansappar, sociala medieappar och mer som jag använder för att driva mitt eget lilla företag. Jag täcker hur du hanterar olika delar av ditt företag via din telefon, såväl som din förnuft. (Som det visar sig, att driva ett litet företag är ett avlopp för din mentala välbefinnande.) Jag hoppas att apparna jag har inkluderat kommer att hjälpa dig så mycket som de har hjälpt mig. Varje enskild app som jag har använt har gjort mitt liv och företag mycket lättare att köra än något annat jag har gjort.

Money Management: Få betalt

Jag älskar att tjäna pengar och jag älskar det när människor köper saker från mig som jag har gjort. Men hur hanterar du utbytet online? Jag försökte två appar, PayPal-affär och Vinka Fakturering, både gratis och mycket lätt att använda.

PayPal Business har varit tillförlitligt, aktuellt och professionellt i alla avseenden. Det gör det enkelt att bygga en faktura och är helt integrerad i PayPal-ekosystemet. Denna integrationsnivå innebär att när du skickar en faktura får du betalt via PayPal, och du kan sedan snabbt och enkelt överföra pengarna till banken om du har konfigurerat det.

För att skapa en snabbfaktura klickar du bara på blixtpilen och väljer Skapa faktura. Fyll sedan i kontaktinformationen för klientens PayPal, klicka på Lägg till objekt eller tjänst och fyll i informationen, inklusive pris. Klicka sedan på Nästa och välj Skicka faktura. Det är snabbt och effektivt.

Den andra appen som jag försökte, Wave Fakturering, är vad du använder för en mer professionell och officiellt utseende faktura. Det är lika enkelt att använda som PayPal, med nästan samma steg.

Det ger dig tre anpassningsalternativ och erbjuder kunderna flera sätt att betala, inklusive kreditkort. Jag tycker att detta är ett utmärkt alternativ för företag som är mer servicebaserade än produktbaserade, men det fungerar bra för endera.

Reklam och sociala medier: få det att se professionellt ut

När du startar ett företag är ett av minsta steg du måste vidta att skapa en logotyp. Det finns många appar som kan göra det, men Duk (gratis, $ 12,99 / månad för premium) är min favorit. Det är det enklaste sättet att designa grafik på din telefon, nedåt. Du kan designa det på flyg, med professionellt utformade mallar skapade av Canvas interna team av designers.

För att göra detta, klicka bara på Ny och klicka sedan på logotypen. Du kommer att ha ett gäng mallar att välja mellan (jag valde en mycket enkel mall eftersom jag inte är en väldigt snygg kille) och tryck sedan bara på för att redigera. Så enkelt är det.

När du har skapat din logotyp är du redo att skapa ett visitkort. Följ samma steg förutom att välja visitkort och använd logotypen du just skapade eller välj från de fördesignade mallarna.

Du kan också skapa specifika saker för din Facebook-sida, hantera dina Facebook-berättelser och Instagram-inlägg och andra användbara tillgångar. Canvas berättelser-avsnitt för dina sociala medier är ett under att se. Denna app är i framkant vad som är stilfullt och trendigt för att maximera ditt sociala medieengagemang. De Aussierna vet verkligen vad de gör där borta.

Sociala medie-kunniga appar

Canva binder mycket bra till min val av app för sociala medier, Buffert (gratis, $ 15– $ 99 / månad för premium). Buffers raison d’être är att schemalägga inlägg på sociala medier till flera konton vid förutbestämda tidpunkter. Varför spelar det någon roll? Det har bevisats att din räckvidd är mycket bättre vid vissa tider på dagen när fler är online. Bufferten har förut valda tider tillgängliga för dig att skicka, vilket gör processen lätt.

För att schemalägga inlägg, allt du behöver göra är att trycka på plustecknet, skriva ut ett inlägg, inkludera en bild eller en reklamblad eller andra objekt och sedan slå plustecknet längst upp för att lägga till ytterligare sociala mediekonton att publicera under. Slutligen, tryck på Lägg till i kö längst ner. Jag inkluderar alltid en bild av produkten, en flygblad eller någon annan grafik som jag gjorde i Canva (du måste allvarligt komma på det Canva-tåget).

Jag tyckte att den kostnadsfria versionen av buffert var allt som var nödvändigt. Ändå, om mitt företag var mer socialt medieinriktat, skulle jag rekommendera $ 15 / månad-uppgraderingen bara för Instagram-funktionerna.

För att säkerställa att vi täcker alla våra grunder, glöm inte de grundläggande sociala medierna och de professionella kontona för ett litet företag: Facebook och Linkedin. De flesta småföretag kommer också att vilja ha en Instagram konto och a Twitter handtag för att maximera sin online-närvaro. Det verkar överväldigande att använda alla dessa, men oroa dig inte: Canva och buffert kommer att vara den bästa hjälp du kan begära i det avseendet. De har gjort det mycket enkelt att hantera all online-närvaro.

Time Management-appar

Jag har ett fruktansvärt problem med tidshantering. Jag tror att många av oss gör det. Men det är OK, för det finns många alternativ som kan hjälpa dig. Min personliga favorit är fantastical (gratis, $ 4,99 / månad för premium). Jag har skrivit om det tidigare när det var helt gratis, men Fantastical uppdaterade nyligen till en prenumerationsbaserad modell, vilket är en besvikelse. Den gratis versionen är dock fortfarande fantastisk (al), och det är fortfarande min nummer en över Apple Kalender-appen.

Du kan hantera dina kalendrar (min post är elva olika kalendrar) allt i en app, snabbt lägga till händelser, ta bort händelser, påminnas om födelsedagar och så mycket mer. För att lägga till en händelse, klicka på plustecknet och fyll i detaljerna. Det kan inte vara enklare.

Jag har också ett fruktansvärt problem med att komma ihåg saker. Det är därför jag vänder mig till Simplenote (gratis, $ 1,99 / månad för premium). Detta är en av de bästa anteckningsapparna jag någonsin har använt. Det fungerar också som en påminnelseapp och to-do list manager och konsoliderar tre separata iOS-appar till en lätt, snabb applikation. Jag älskar hur strömlinjeformat det är också. Det kommer med tagghantering, gör sortering och organisering av alla dina anteckningar snabbt och enkelt. Det har räddat mig flera gånger genom att hjälpa mig ta reda på mina prioriteringar och uppgifter genom korrekt tagghantering. Du kan inte slå den detaljeringsnivån medan du fortfarande har en lika lätt app som Simplenote.

En annan sak du behöver när du driver ett litet företag är ett friskt sinne. Att driva ett företag kan vara mentalt, känslomässigt och fysiskt tappande. När jag började, även som ett litet företag, var det kaos det förde fruktansvärt för mitt välbefinnande. Stiga på Headspace (gratis, $ 12,99 / månad för premium). En legitim ex-buddhistisk munk grundade detta företag (gå höra hans berättelse om How I Built This med Guy Raz). Grunderna är gratis för alla att använda, men alla andra saker är låsta bakom prenumerationen. Det hela är extremt hög kvalitet, och jag har tyckt att det är avgörande för att hjälpa mig somna och utveckla en känsla av välbefinnande.

Använd appar för att skapa lugn från kaos

Någon berättade en gång för mig att starta ett litet företag är lite som att uppfostra ett litet barn som aldrig mognas och alltid springer naken, suddigt på socker. Jag tror att det är relativt lämpligt och korrekt. Det är viktigt att du kan hantera det kaos som ett litet företag kan ge, och dessa appar hjälper dig på den vägen.

Högsta bildkredit: mavo / Shutterstock.com