App lördag: Ibotta, pengarna tillbaka för mat och mer

0
132

Det spelar ingen roll vad jag köper, jag undrar alltid om jag kunde ha fått en bättre affär. Och med bättre överenskommelse menar jag att spara mer pengar, särskilt på nödvändigheter som mat och toalettartiklar. Ibotta-appen ger rabatter på en rad produkter, ibland i alla märken utan begränsningar. Det är en enkel app som bara läggs till några minuter till mina shoppingresor, men över tiden har det hållit några dollar i min plånbok.

Relaterat: Spara recept, skapa måltidsplaner Bygg matvaror med Paprika 3

Ibotta (gratis)

Vad det är

Ibotta är en appreteringsbonus som ger rabatter på flera objekt från flera butiker. Efter att jag skapat ett konto bläddrar jag i mina lokala butiker och väljer rabatterbjudanden som ger mig pengar på mina planerade köp. Det finns vanligtvis en snabb annons att se innan rabatt erbjudandet är olåst och kan lösas in. När jag har betalat skannar jag eller tar ett foto på mitt kvitto och kan behöva skanna streckkoderna för de inköpta produkterna med appen. Det är viktigt att låsa upp Ibotta-rabatterbjudanden före inköp, eftersom vissa rabatter inte kan lösas in efter det att ett köp har slutförts. För vissa butiker kan jag länka butikens lojalitetskort till mitt Ibotta-konto. När lojalitetskortet är skannat i registret, löser Ibotta automatiskt de relevanta rabatten utan kvitto. Ibotta granskar mitt kvitto och streckkodsscan och har vanligtvis mina rabattpengar till mitt konto inom 48 timmar. Erbjudanden varierar mellan butikerna till exempel ett erbjudande för ett Walmart-köp kanske inte är tillgängligt för ett målköp eller erbjudanden varierar beroende på region. Efter att jag har löst in minst 20 dollar av rabatt, kan jag ta tillbaka pengarna till ett länkat Paypal eller Venmo-konto eller välj ett presentkort.

Varför älskar vi det?

Ibotta är ett snabbt och användarvänligt sätt för mig att få pengar tillbaka vid köp. Listan med tillgängliga erbjudanden för alla butiker jag väljer är varierad men inte överväldigande. Det betyder att jag snabbt kan bläddra i erbjudanden, välja vad jag vill lösa in och sedan handla. Ibotta har också en sökfunktion, så om jag vill se om en viss produkt har rabattbjudande kan jag skriva produktnamnet eller skanna streckkoden medan jag är i butiken. Eller jag kunde söka något generiskt som «jordnötssmör» och se alla relevanta rabatterbjudanden för jordnötssmör.

Stora besparingar

Ibotta erbjuder rabatter för varor som jag inte brukar hitta en kupong för, till exempel färskvaror och mjölk. Ibland finns det speciellt markerade erbjudanden, där efter inlösning av rabatten på Ibotta, är kostnaden för föremålet väsentligen fri. Jag har inlösta «gratis efter rabatt» erbjudanden på saker som single-serving smoothies och protein barer. Det finns också tillfälliga erbjudanden märkta som «köp man får en gratis.» Jag kan också para Ibotta med andra kuponger. Till exempel hade jag en tillverkares kupong för $ 1 av ett visst märke av godis. Ibotta hade en 50-procentig rabatt för samma godis. Jag köpte godis med rabatten på tillverkarens kupong i butiken, skannade sedan mitt kvitto på Ibotta och fick 50-procents rabatten i mitt konto. Så totalt, genom att använda Ibotta och en annan kupong räddade jag $ 1,50 på godiset. Varje Ibotta-erbjudande innehåller begränsningar som storlek, sort eller beloppgräns för inlösen, vilket lätt kan ses när du trycker på erbjudandet innan du låser upp det. Alla rabatterbjudanden har också ett utgångsdatum, vilket kanske inte visas förrän det är nästan uppe.

E-handel

Ibotta rabatt erbjudanden kan också lösas med online shopping, och för mer än bara livsmedel. Öppna appen, välj din butik och starta webbplatsen via Ibotta-portalen. Efter ditt köp kommer Ibotta att sätta in rabattpengarna vanligtvis inom 30-60 dagar. Jag har använt den för webbplatser som Etsy och Target, med en rabatt på 1 eller 2 procent kontant tillbaka. Det kan finnas några begränsningar, så läs erbjudandevillkoren före köp.