Så här stoppar du Facebook från att komma åt dina kontakter på iPhone

0
146

Om du har Facebook-appen på din iPhone, har du gått med på att tillåta Facebook-åtkomst till alla dina telefons kontakter.

Relaterat: Så här tar du bort privatlivet – Invaderar Facebook-appar på iPhone

Det första steget vi ska ta är att stänga av tillståndet som tillåter att Facebook automatiskt laddar upp dina kontakter.

  • Öppna Facebook-appen och tryck på de tre staplarna längst ner till höger på din skärm.
  • Bläddra ner och tryck på Inställning och sekretess.

  • Tryck på Inställningar.
  • Bläddra ner sidan till Media och Kontakter och tryck på Ladda upp kontakter.

  • Byt bort uppladdningskontakter.

Nu när Facebook inte längre laddar upp dina kontakter automatiskt, är det dags att ta bort kontakter som appen redan har laddat upp från din iPhone.

  • Följ den här länken.
  • Detta tar dig till en sida där du kan hantera dina uppladdade kontakter.

  • Facebook bekräftar din förfrågan och tar bort dina kontakter inom några minuter.