Hur man gör en professionell video av hög kvalitet på din iPhone

0
108

Trots att jag har tre DSLR-kameror och en mängd breda och telelinser som sitter på min hylla föredrar jag fortfarande att filma videor med min iPhone X. Jag brukade göra det för att bevisa en poäng – att du kan göra kvalitetsvideor med bara din iPhone. Men nuförtiden skjuter jag med min iPhone av andra skäl som jag har upptäckt på vägen.

En av de största anledningarna till att jag gillar att använda min iPhone är att den lämpar sig bättre för intim berättelse, vilket är viktigt för de typer av videor jag gillar att göra. Jag har upptäckt att när jag fotograferar med min iPhone kontra en DSLR, är mina motiv mer naturliga. Det beror på att de flesta alla är bekanta med iPhones. Det är som att beställa mac och ost på en restaurang. Du har haft det tidigare och du har gjort det själv vid någon tidpunkt. Det är inte ett mysterium. Det är också lättare att bära tre iPhoner än att dra tre DSLR: er med olika objektiv. Och om inverkan av historien kommer att bli densamma oavsett vilket verktyg som används, då pissa, varför inte skjuta med en iPhone?

Det finns ingen gräns för de typer av videor du kan skapa med din iPhone. Jag skulle till och med hävda att det är bättre lämpat för vissa videoformat, som vertikala sociala medievideoer. Det är bortom mig varför någon skulle gå igenom besväret med att ta ut sin DSLR, spela en 15-sekunders video, exportera den till en dator, redigera den nämnda videon, exportera, överföra den till iPhone och sedan posta till Instagram när ingen kan till och med säga skillnaden!

På senare tid är min favoritplats att dela videor IGTV, en ny vertikal videoplattform av Instagram. Tänk på innehållet som Instagram-berättelser men längre (upp till tio minuter för de flesta konton eller en timme om du är berömd på internet.) Det är ett utmärkt sätt att ansluta till din publik tillfälligt via video, till skillnad från de formellt producerade videor på YouTube. Andra videotyper som jag älskar är de minihistorier som jag skapar för kunder och mina egna personliga projekt.

Skapa ditt skott List

Oavsett vilken typ av video jag skapar är min process densamma. Innan jag fotograferar någon video är mitt första steg att skapa en lista över bilder, som är en detaljerad beskrivning eller skiss av bilder som jag planerar att inkludera i videon. Till exempel har varje video vanligtvis minst tre typer av bilder: ett brett skott, ett medium skott och en närbild. Beroende på vilken historia du försöker berätta kommer ämnet för dessa bilder att variera. En bra bildlista innehåller också detaljer om kamerarörelser. Kommer skottet att fångas genom att flytta kameran horisontellt (lastbilskott) eller vertikalt (piedestalskott)? Detta är det viktigaste steget, för utan att veta vilka typer av bilder du behöver fånga vet du inte vilken redskap du ska ta med dig.

Förpackning för din Shoot

När du har tagit din lista börjar den roliga och kreativa delen – ta reda på vilka verktyg som låter dig få dessa bilder! Till att börja med gillar jag att packa två iPhoner i min växellåda. Jag skjuter vanligtvis med iPhone X och använder en äldre modell för att fungera som antingen en andra kamera eller som en fjärrkontroll för iPhone X (det kommer jag att gå in på senare!). Förutom en extra telefon innehåller resten av växeln i min väska vanligtvis ett fäste, flera mikrofoner, extern belysning, extra lagring och en strömkälla. Så här bestämmer jag vad jag ska ta med:

 

fästen:

Om jag vet att jag kommer att flytta iPhone mycket under fotograferingen tar jag med en gimbal, ett handhållet verktyg som stabiliserar bilder. Jag köpte DJI Osmo Mobile 2 ($ 189,00), speciellt för att den är kompatibel med FilMic Pro ($ 14.99), den filmskapande appen som jag använder (mer om det senare). Jag kommer också alltid att ta med ett stativ. Jag försöker hålla saker så mobila som möjligt, så jag tar ofta ett ministativ som Joby GorillaPod Mobile Rig ($ 99,95). För intervjuer eller stillbilder tar jag med mig mittstora Manfrotto-stativ (från 219,99 USD).

 

Mikrofoner:

Jag tar alltid med mig en extern mikrofon. Även om iPhone-kameran kan video av professionell kvalitet, är dess mikrofon inte. Med hjälp av en enkel adapter kan jag använda mikrofoner som skapats för DSLR för att uppgradera ljudet. Min go-to-mikrofon är Rode VideoMic Pro ($ 169,99) shot-gun mic. För intervjuer tar jag med en uppsättning handsfree lavalier mikrofoner. Beroende på hur mobil intervjun måste vara kommer jag antingen ta med en trådbunden uppsättning eller en trådlös uppsättning som min Rode RodeLink Wireless Kit (394,13 $). Men ärligt talat är alla externa mikrofoner en enorm förbättring jämfört med iPhone, eftersom det kommer att isolera ditt ljud och minimera omgivningsbuller.

 

Fästlinser:

Jag har alla typer av linser från Olloclip (från $ 54.99– $ 119.99) och Moment ($ 89– $ 119.99) som sträcker sig från supermakro till bred till telefoto. Men jag ska erkänna att jag egentligen bara använder den breda linsen och bara när jag verkligen måste, eftersom de inbyggda breda och telelinserna på iPhone X gör dem nästan onödiga. Fästlinserna är praktiska när du behöver lite extra räckvidd eller behöver en lite bredare vy för trånga platser.

 

Belysning:

Ofta kräver din iPhone lite extra hjälp i situationer med svagt ljus. Externa lampor är fantastiska för att lägga till och manipulera ljus och ändra ton och stämning i din uppsättning. Jag kommer ibland att använda mitt Godox-LED-ljus (börjar på $ 20) för att ta bort skuggor från mitt ämnes ansikte eller för att lägga till en ljusstyrka i en scen. Eftersom dessa lampor är kompakta har de en permanent plats i min väska.

 

Ström och lagring:

Ingenting fyller din iPhone: s lagring mer än att filma timmar med bilder. Att fotografera trettio minuter med 4K-bilder som tagits med trettio fps kommer att tjäna cirka tio gigabyte lagringsutrymme. Trots att min iPhone har 256 GB lagringsutrymme, laddar jag hela tiden av video till en extern flash-enhet eller trådlös enhet. Jag använder SanDisk 128 GB Lightning FlashDrive ($ 62– $ 120) för att överföra filer till och från min iPhone, iPad och MacBook. För mer permanent lagring använder jag WD My Passport Wireless Drive (från 149.99 $). Ström är också ett annat problem. Om jag ska skjuta längre än tjugo minuter kommer jag att ansluta min iPhone till en extern laddare och ladda när jag filmar. Det finns inget värre än att bli tom för batteri mitt i en fotografering!

Sammantaget är mitt råd med redskap att det inte finns någon utrustning att alltid ta med. Ta inte med allt och diskbänken! Det besegrar syftet med fotografering med en iPhone. Du måste tänka på fotograferingen och anpassa därefter.

Välja kameran App

Det sista jag rekommenderar är att få en app som låter dig styra alla dina kamerainställningar. Min favorit, som verkar vara många filmskapares favorit, inklusive Steven Soderbergh, som använde den här appen för att filma Unsane, är FilMic Pro. Detta är den app som låter mig använda en av mina iPhoner som en fjärrkontroll för att kontrollera inställningar på min iPhone X. Detta gör att jag kan placera min iPhone på de mest otydliga platserna för att få de kreativa bilderna. Styrken hos Filmic Pro är att det gör att jag kan styra upplösning, bildhastighet, slutartid, exponering, fokusområde och till och med färglägen för det jag filmar. Detta är oerhört viktigt om du vill ha kvalitetsvideo!

Exekvera Shoot

När jag väl har all utrustning är det bara en fråga om att genomföra shooten. Eftersom det inte finns en hel del redskap eller inställningar att röra sig med när du fotograferar på din iPhone, är det mycket lättare att fokusera på kreativiteten i filmskapande. Men det kan också vara lätt att glömma att vara filmskapare när du bara använder iPhone. Kom ihåg att du måste flytta din iPhone som du skulle göra för någon videokamera. Det betyder att du måste göra dina lastbilsskott, dina dolly-skott, dina pannor och dina drag. Bara för att det är en iPhone du filmer med betyder inte att konstnärskapet bakom filmskapande är borta. Det är väldigt mycket där. Och med iPhone kan du bli riktigt kreativ med dina bilder eftersom den passar på de mest slumpmässiga platserna!

Att göra en kvalitetsvideo med din iPhone är enklare nu än någonsin tack vare gott om tillbehör och teknik skapad specifikt för mobil filmframställning. Om du är nybörjare när det gäller filmskapande är iPhone en utmärkt plats att börja, på grund av den relativt låga investering du behöver göra i utrustning och förmågan att fokusera på det som verkligen betyder – visuell kreativitet och berättelse. Men jag säger till dig, när du börjar fotografera på din iPhone, antar jag att du bara kan stanna kvar med den för det är så bra.