HomeHurIphoneHur man bara delar foton av specifika personer i iOS 16: s...

Hur man bara delar foton av specifika personer i iOS 16: s delade fotobibliotek

iOS 16 tar med sig många nya funktioner till din iPhone, och en av dem är det delade fotobiblioteket, som låter dig ställa in ett separat bibliotek som flera personer kan komma åt och lägga till foton till. Här visar vi dig hur du fyller ditt delade bibliotek med relevanta bilder redan från början, automatiskt.

Varför du kommer att älska detta tips

  • Folk ditt delade bibliotek med bilder av rätt personer, från rätt tider.
  • inget behov av att manuellt välja alla bilder du vill ha för hand; Låt iOS 16 göra det hårda arbetet.

Hur man väljer foton av specifika personer för ditt delade fotobibliotek

Om du inte vill att ditt delade fotobibliotek ska börja tomt men inte heller vill lägga allt från ditt personliga bibliotek i det, har du två alternativ. Du kan plocka ut fotona för att lägga till det delade biblioteket manuellt < /a>, eller så kan du låta din telefon hjälpa dig. Med några extra steg under installationen kan du starta ditt delade fotobibliotek med bilder av specifika personer, och här visar vi dig hur. För fler guider om att använda de nya funktionerna som introduceras i iOS 16, se till att registrera dig för Dagens nyhetsbrev .

Obs: Den här funktionen är endast tillgänglig om alla inblandade använder en iPhone som kör iOS 16. Om du behöver dela foton med icke-Apple-användare, kolla in our guide om hur man delar iCloud-foton med Android-telefoner .

  1. Öppna Appen Inställningar .
    "Hemskärm
  2. Tryck på ditt namn högst upp på skärmen för att öppna inställningarna Apple ID .
    "Inställningar
  3. Tryck på alternativet för iCloud -inställningarna .
    "Apple
  4. Under synk med iCloud rubrikkran foton .
    "iCloud
  5. Bläddra ner på skärmen och tryck på delat bibliotek .
    "Foton
  6. Tryck på starta installationen -knappen .
    "iCloud
  7. Tryck på knappen Lägg till deltagare .
    "Shared
  8. Tryck på Lägg till fält och ange namnet på den kontakt du vill lägga till i det delade fotobiblioteket. När du börjar ange namnet ska det visas i en rullgardinsmenyn. Du kan helt enkelt trycka på rätt när den visas. Du kan fortsätta att lägga till fler deltagare att bjuda in genom att trycka på + -knappen. När du är klar trycker du på Lägg till -knappen .
    "Delat
  9. Med alla du vill bjuda in tillagda, tryck på Fortsätt -knappen .
    "Shared
  10. Här väljer du vilken metod du ska använda för att välja foton som ska flyttas till det delade biblioteket. Tryck på Välj av personer eller datum .
    ""
  11. När du har valt alternativet trycker du på fortsätt -knappen .
    ""
  12. Som standard kommer det att föreslå de deltagare du inbjuder till det delade biblioteket, men du kan ta bort dessa människor om du vill eller lägga till andra. För att lägga till någon som inte automatiskt har valts, tryck på Lägg till personer .
    ""
  13. Du får möjligheten att personer som identifierats i ditt personliga fotobibliotek. I mitt fall, eftersom jag vanligtvis inte är en för att ta bilder av människor, betydde det bara mig!
    ""
  14. När du har valt vem du vill klickar du på alternativet Lägg till uppe till vänster.
    ""
  15. När du är nöjd med de valda personerna, tryck på nästa knapp .
    ""
  16. Om det finns någon du har valt som inte redan identifieras i ditt bibliotek, kommer du att bli ombedd att identifiera dem. Obs: Om du inte väljer att identifiera en person i det här steget kan du behöva avbryta och sedan välja Skip i steg 15.
    ""
  17. Därefter får du möjligheten att begränsa de valda fotona till datum. Som standard kommer Shared Photo Library att ställa in datumet till det tidigaste fotot tillgängligt med de valda människorna, men om du vill välja ett senare datum, tryck bara på Startdatum .
    ""
  18. Detta öppnar ett kalendergränssnitt. Använd det för att välja vilket datum du vill använda för de tidigaste fotona och tryck sedan på Fortsätt .
    ""
  19. Bestäm om du vill förhandsgranska det delade fotobiblioteket du har skapat.
  20. Om du valde att förhandsgranska ditt delade fotobibliotek, tryck på Fortsätt När du är klar med att granska dina val.
  21. Därefter måste du bestämma hur du bjuder in de deltagare du valde. Om du trycker på Share Link kan du välja vilken metod som du vill dela, men jag tror att det enklaste sättet är att göra det via text med meddelanden -appen. För att göra detta, tryck bara på bjud in via meddelanden .
    "Shared
  22. Slutligen, om du vill att nya foton och videor ska gå in i det delade biblioteket automatiskt, tryck bara på dela automatiskt -knappen. Om du hellre vill välja de foton du vill manuellt gå vidare, tryck på alternativet för att dela manuellt istället.
    "Delat

Nu bör ditt nya delade fotobibliotek vara redo att gå, fylld med de bilder du vill ha och redo för dina vänner och familj också att lägga till.