Granskning: Jabra Elite 75t Wireless Earbuds

0
74

En av de främsta anledningarna till att jag tycker om att skriva om teknik så mycket är de betydande framstegen som innovatörer och tillverkare har gjort i en sådan sort. Ett perfekt exempel på detta är banbrytande takt för utveckling av trådlösa öronproppar. För ett år sedan höjde jag beröm för det jag subjektivt förkunnade då var de bästa trådlösa öronsnäckorna på marknaden, Sennheisers Momentum True Wireless Earbuds. Även om denna produkt fortfarande håller sig bra idag har konkurrensen inte varit inaktiv. En tillverkare som har gjort betydande framsteg på den trådlösa öronsnäcka marknaden är Jabra, ett företag som har varit i telefon headsetbranschen i årtionden. Har deras senaste nyligen släppta Elite 75t ($ 179,99) Trådlösa öronsnäckor överskrider förra årets bästa headset enligt min bedömning? Läs vidare för att ta reda på det.

Den första funktionen som slog mig när jag öppnade förpackningen var hur liten öronladdningsfodralet var. Efter det senaste året med utvärdering av flera avancerade trådlösa öronsnäckor, blev jag vana vid en mängd olika laddningscylindriska höljen och avlånga lådor som skulle göra min ficka utbuktad. Jabras Elite 75t-fall är i nivå med Apples AirPod Pro-fall, även om Elite 75t-öronsnäckorna själva är större än AirPod Pro-öronsnäckor. Fodralet har en USB-C laddningsport och kan ladda Elitens öronsnäckor på under två och en halv timme. Fullt laddat levererar öronsnäckorna sju och en halv timmars ljuduppspelning, tre timmar längre än Apples AirPod Pro-hörlurar. Det betyder 28 timmars trådlöst ljud från en enda fulladdad bärväska. Och precis som Apples dyrare AirPod Pro: s (för närvarande prissatt till nästan hundra dollar mer än Jabras öronskydd) inkluderar detta Elite 75t: s passiva brusavbrott.

Nästa upp är öronsnäckorna själva. Jag vet inte hur Jabra-ingenjörerna kunde massa designa en så imponerande bekväm men ändå säker passform i mitt yttre örat, men vad de än gjorde för att uppnå denna magi lyckades de över mina första förväntningar. Tre olika gelörstorlekar ingår i lådan för att passa de flesta öratyper. Till skillnad från Sennheiser Momentum (fortfarande listade till $ 300) var Elite 75t lätta att ta bort från mitt yttre örat tack vare sin kanten yttre ring, vilket gjorde dem lätta att ta med tummen och pekfingret. Öreproppens form gjorde dem också mycket mindre benägna att famla, ett problem jag konsekvent stött på med Momentum-öronskydd. Deras IP55-klassificering skyddar också dem från att bli skadade av svettiga träningspass.

Slutligen för sanningens ögonblick, vad ljudet avicionados söker mest utöver batteritid och komfort, det är ljudkvaliteten. Jag kan sammanfatta detta med två ord: De vaggar! Än en gång, efter ett år med att ha hört olika trådlösa öronsnäckor, sänkte jag min förväntningsfält för ljudkvaliteten på öronbandet, med undantag av Sennheisers utslagare tills nu. Återigen, jag vet inte vilken hemlig ingrediens Jabra ljudtekniker som hällde i Elites 6mm-högtalare, men kombinationen av den täta tätningen i det yttre örat tillsammans med den passiva brusavbrottet gör musik och det talade ordet kristallklart. När det gäller hämtning av mikrofoner i telefonsamtal, var jag lite orolig för att överföringsklarhet skulle drabbas med tanke på hur infällda öronsnäckorna sitter i de yttre öronryggarna. Ändå på grund av Elitens fyra MEM-mikrofoner kunde samtalare höra mig så tydligt som jag kunde höra dem. Även när stadsgatorbrus och vind virvlade runt mig bad de som ringde mig aldrig tala högre eller upprepa mig själv.

Det finns många andra anmärkningsvärda ingenjörsmetoder som ingår i Elite 75t’s design. Att interagera med spela / pausa, kalla rösthjälp (öronsnäckorna fungerar med Siri, Alexa och Google Assistant) och vidarebefordra eller spola tillbaka ljud görs allt via den tillfredsställande klickytan på 75t exteriör. Med tanke på hur tätt 75-talet vilade i örat, antog jag felaktigt att klicka på dessa ytor skulle vara obekvämt eftersom det kan skjuta öronsnäckorna djupare i örat. Det inträffade inte på grund av hur lätt ytan kan pressas och ändå svarar de fortfarande med det lugnande taktila klick.

Elite 75t kan kopplas ihop med upp till åtta unika enheter och samtidigt anslutas till upp till två av dessa enheter åt gången. Det är bara så coolt att vara ihopkopplad med min bärbara dator, surfplatta och iPhone och kunna spela upp ljud på min bärbara dator medan jag byter till min iPhone för att svara på ett inkommande samtal och sedan växla tillbaka till min bärbara ljud efter att ha slutfört samtalet. Inga unpair, para igenom krångel; det fungerar bara.

En annan funktion som är värd att nämna är att 75t har en genomgångsljudfunktion som heter HearThrough som använder mikrofonerna för att förstärka det yttre ljudet. Med tanke på hur bra ljudavbrottet fungerar på dessa öronsnäckor, drunker de effektivt ljudet från människor och saker som försöker få din uppmärksamhet. Istället för att ta sig tid att försiktigt ta bort öronsnäckorna för att interagera i sådana engagemang, aktiverar en enkel tryckning på vänster öronsnäckknapp HearThrough med anmärkningsvärt fokuserad tydlighet. Den enda gången jag kände mig tvungen att ta bort dessa öronskydd var att ladda dem, eftersom de till och med var smart nog att stänga av sig automatiskt efter en period av inaktivitet. Denna längd kan ändras med Jabras gratis Sound + -app. Appen kan också utjämna och forma ljud efter din smak, kontrollera och installera uppdateringar av firmware och till och med hålla reda på din öronsnopps senaste anslutna plats, vilket är bra för att hjälpa till att hitta dem om du skulle glömma var du senast lämnade dem.

Ungefär den enda hicka i en annars oklanderlig produkt var de extremt sällsynta tillfällen då den vänstra kanalen skulle falla ut under mindre än en sekund. Detta hände bara två gånger under min nästan oavbrutna flerdagars användning av öronsnäckorna, och verkade föregås av att jag snabbt vände mitt huvud till högra höger. Jag vet inte om detta helt enkelt är en begränsning av hårdvarukonstruktionen eller något som kan justeras i en framtida firmwareuppdatering, men det var inte så mycket. Jag skulle vara mycket mer orolig om drop outs inträffade oftare, men det var anmärkningsvärt bara för att allt annat om Elite 75t var så felfritt.

Fördelar:

  • Utmärkt ljudkvalitet
  • Lång batterilivslängd och snabb laddning via det kompakta USB-C-laddningsfodralet
  • Passiv brusavstängning med HearThrough
  • Tygg och bekväm passform

Nackdelar:

  • Sällsynta vänster kanal faller bort vid extrem nackrotation

Slutlig dom

Med tanke på funktionerna, ljudkvaliteten, priset och oberoende av mobila enheter för Jabra Elite 75t öronsnäckor är dessa nu mina bästa rekommenderade trådlösa öronsnäckor och kommer troligen att förbli så tills en ny omgång av pris-aggressiva, innovativa funktioner utvecklas i nästa generations trådlösa earbud-enheter . Fram till dess är Elite 75t ett måste för alla som letar efter det bästa smället för de pengar som finns i dag.